Anna Karin D

en annan variant på torsdag

Jag har svikit ip och mina trehundringar ikväll.
Det känns lite tomt, jag saknar gänget! Faktiskt gör jag det, tillochmed intervallerna saknar jag på sätt och vis, den där märkliga tröttheten i musklerna... Snacket. Mixen av människor. Tiderna. Den fula läktaren och Arnes block.
Som det kan bli.
Den stora nackdelen med intervaller för mig är att jag får en sömnlös natt. Intervallerna trummar runt i kroppen timma efter timma, jag hittar inte off-knappen.
Det är ett pris jag gärna betalar, normalt sett. Men inte denna torsdag, för i morgon ska P och jag till Göteborg och jag ska visa MIN stad, mina upptrampade stigar, bergsskrevor och favoritfik.
Vi ska ha en vuxenweekend, och det var sååå länge sedan jag var barnfri.
Vi ska ta det väldigt piano också emellanåt har jag tänkt. Vi ska inte studsa ur nån säng klockan 6 på morgonen har jag tänkt. Och solen ska skina lite på oss. Har jag också tänkt.

Istället för intervaller har jag hemfallit åt lsd-utsvävningar i skogen. Ensam. Nu blev det inte så long och inte så slow heller med mina mått mätt. De tre sista kilometrarna var de snabbaste. Å, härliga känsla när benen bara vill!

Skön kväll, långa skuggor. Här i Skåneland har höstfärgerna inte anlänt än, möjligen har några björkar spridda gula löv, och en och annan rönn brinner lite lätt i toppen. Annars är det grönt, men grönskan har en annan tyngd nu, en eftertänksamhet. Resignation kanske, för det oundvikliga.
Inte alls otrevligt, men en annan känsla än den där spralligt ivriga i vårgrönskan.

Jag har en tendens att bli filosofisk när jag springer långt och ensamt! Ju längre desto värre, min hjärna producerar tankar alldeles tokmycket!

Jag kanske är rensad nu? Hjärntvätt...hmm.

Nu blir det lite pack och fix och sen soooooov (hoppas jag)...
gonatt!
2008-09-11 20:53.


Kommentarer till blogginlägget


Åh, ha en riktigt härlig helg i Göteborg! Jag ska dit nästa helg och ser också fram emot det.
2008-09-12Du var saknad igår! Läktaren hade fått sig ett nytt lager färg, så den börjar bli riktigt fin igen! Men Arnes block var som vanligt, fullt av tider och distanser som för en oinvigd inte ser mycket ut för världen men som vi vet kommer att resultera i utslagna löpare liggande flämtandes runt målområdet. Ha det så skönt i Göteborg! :-)
2008-09-12