Lena Johansson

Årets näst sista runda blev PB

Nytt Pb på halvmaran på hemmaplan var inte riktigt planen men så blev det.

Årets näst sista löprunda hade jag bestämt 130 min och att ta min vanliga milrunda två varv.

Visade sig vara ett bra upplägg då jag sprungit hundratals gånger på den rundan, både långsammare milar och som tröskelpass med paus i mitten.

Började springa och beslöt mig för att inte kolla tempot utan springa i ett behagligt tempo hela tiden. Kollade vid varvning då jag tryckte i mig en gél också, och satte igång igen efter några gångsteg. Såg bra ut tidsmässigt ca 58 min på 9,4 km.

Känslan andra varvet var förvånande lätta ben och orken tycktes inte ta slut. Körde samma som första varvet och lät bli att kolla tempo utan sprang som det kändes bra. Vid 15 km kollade jag och såg att jag låg på bra tid. Då började tankarna på nytt halvmara-PB att komma. 

Kom ut på fältet innan Helgesta med en kall sidvind och medvind om vartannat. Jag travade på och det kändes fortfarande mycket bra i benen och orken var inga problem. Vid två timmar hade jag sprungit min snabbaste tvåtimmars någonsin med drygt 19 kilometer och då hade jag ju halvmara-pb:t inom räckhåll.

Sprang iväg genom samhället mot rondellen i höjd med Ica och vände hemåt där. Märkligt nog började det kännas lite i ena benet och även fötterna började lätt gny att nu räcker det snart! 

21.1 fortsatte jag för säkerhets skull 100 meter till eftersom jag alltid får hjärnsläpp när jag ska klocka halvmararekord och tror att jag har fel distans helt plötsligt. Nu stannade klockan på 21.2 km och tiden 2.13.14. Hundra meter mer gör ju inget och var inget som korrigerades i Garmin heller. Lite bonus bara!

Roligt slut på året och jag är inte riktigt klar över när jag kommer avsluta registreringen här på Funbeat som följt mig sedan 2013 då min löparresa började efter flera års sjukdom i utmattningssyndrom.

Jag finns på Jogg.se med andra härifrån så vi kanske ses där!

/Lena

2019-12-28 08:01.


Kommentarer till blogginlägget


Bravo!!! 🏃💪
2019-12-28Tack Sylvia! :D
2019-12-28