Peter Ljungberg

Glider nog över till Strava nu

Efter att ha kollat PaceUp (med hopp om att det trots vad jag läst skulle vara nåt för mig) har jag nu beslutat att glida över till Strava och Garmin Connect. Vill ni följa min träning så är det nog bästa på Strava där jag kommer att lägga in kommentarer mm.

Tycker själv att det är tråkigt, hade hoppats på att de som trots allt räddade kvar Funbeat i drygt ett år hade kunnat erbjuda ett alternativ som pasade mig, men så är tyvärr inte fallet (får exempelvis inte över puls och kraftdata som är rätt vitala för analys). 

Strava är ju inte heller idealiskt, saknar exempelvis en bra översiktskalender över min träning samt sökfunktion. kanske finns i premiumversionerna jag tänkte prova på. Garmin Connect är helt OK, förutom att det även där saknas sökfunktion och effektivt hanterad kalender. Där var Funbeat oslagbart.

Hoppas att få stöta på de flesta av er på andra ställen igen!

2019-12-06 09:03.


Kommentarer till blogginlägget


Training Peaks har kalender och bra datafunktioner, men är inget socialt media. Man kan tydligen inte få allt.
2019-12-06Låter min klocka (Swim 2) automatiskt logga det jag kör via den till Garmin Connect. Annars kommer jag nog att testa Jogg.se, som jag tucker liknar Funbeat en del. Lycka till med dina kommande träningar Peter och registrerandet av dem förstås :-)
2019-12-31Inge, kör aldrig med klocka på innesimning, det gör man ju inte som gammal simmare, trodde jag du visste :-)

2019-12-31Jag har så håriga armar att den inte syns... ,-)
2020-01-02Nä - egentligen borde man inte det som varande gammal simmare. Och jag tycker att Garmin Swim 2 mäter riktigt....kasst i bassäng. Hoppas att den mäter distansen korrekt när OW-säsongen infinner sig. Det jag dock uppskattar är att den mäter pulsen på handleden och då kan jag även via Garmin Connect utläsa ansträngningsnivån mm.
2020-01-02