Rille Gabrielsson

Nästan tillbaka!

Motivationen har inte varit på topp sen sist, men vad jag insett är att jag, som tekniknörd, bör skaffa mig så mycket appar och teknik som det bara finns för att motivera mig själv! En träningsklocka (kanske från Garmin tex. ), appar på telefon osv. Jag har listat några punkter som jag tycker är viktiga när det kommer till tekniska appar och tillbehör. 

  1. Din träningsapp ska vara snabb och enkel, så att du kan spendera din tid på att träna. Din tid bör ägnas åt din träning, inte att dokumentera den.
  2. Din träningsapp bör vara lätt och användbar. Vår moderna värld är överfulla av data och det mesta använder du aldrig ändå. Jag föredrar en mjukvara som registrerar den väsentliga informationen om vad jag har gjort (så att jag kan se mina framsteg), som minskar fel när jag tränar (så att jag kan bli mer effektiv med min tid), och som hjälper mig att ta rätt beslut om vad jag ska göra under mitt nästa träningspass.
  3. Appen bör vara mångsidig. Jag vill inte behöva hitta en ny app eller utveckla ett nytt system varje gång jag vill göra en annan träningsstil. Jag måste kunna anpassa mitt nuvarande app och mjukvara till vilken inställning som helst!
  4.  Eftersom jag jobbar med tekniska prylar själv, robotgräsklippare, så är det viktigt för mig att förstå mjukvaran bakom prylen. Jag behöver inte förstå i detalj, men gärna en övergripande bild av hur den fungerar. 

Tips på några appar för träning som jag ska kika lite närmre på: 

Training Notebook

Training Notebook är en av de mest robusta och enkla iPad-appar som finns för personliga tränare. Hemsidan ger dig ett centralt nav där du enkelt kan komma åt var och en av din klients träningsregimer, träningsplan, kontaktinformation och utvärderingar. Programsidan låter dig börja bygga din klients utbildningsprogram på bara några minuter. Du kan sedan kopiera och klistra in dina favoritövningar, skicka e-post till dina kunder och du kan till och med välja från förlagda programmallar.

Det stannar inte där, med kroppsbedömningsfunktionen kan du lagra före och efter bilder av klienter på ett ställe. Dessutom kan du mata in kaliperavläsningar i appen och det kommer att beräkna resten för dig.

Trainerize

Trainerize är en molnbaserad personlig tränarmjukvara som hjälper personliga tränare att hålla sig på rätt spår med sina kunder. Med Trainerize kan du skapa individuella personliga träningsprogram specifika för varje klient. Med appen kan du spåra måltidsplaner, träna regimer och kommunicera med kunder i realtid.

Appen låter dig också anpassa varje träningspass med hjälp av videor, foton och träningsbeskrivningar för att ge det ännu mer en personlig touch. Trainerize skickar sedan aviseringar till den personliga tränaren när klienten checka in. Det hjälper klient-tränarförhållandet att stanna på samma sida så att du kan träna dina klienter mot att nå sina mål ännu snabbare!

Summering

Det var lite från mina tankar om prylar för träning. Min förhoppning är att det kan komma att motivera mig till att göra underverk på gymmet. Helt död är jag inte, var faktiskt och gymmade igår! Det var ett mycket kort och långsamt pass, men alla pass räknas! 

Tills nästa gång! 

2019-11-26 11:57.


Kommentarer till blogginlägget