En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Nu dör Funbeat

Jag tycker det är så himla tråkigt men nu är Funbeat-sajten snart ett minne blott. Fick detta mejlet nyss:

Nu peppar vi inför år 2020 och det är dags för FunBeat att bli paceUP! Vi vill göra dig uppmärksam på att från och med den 31/12 kommer vi inte längre att vidareutveckla eller ge support på FunBeat. För att fortsätta logga din träning rekommenderar vi att du migrerar över din träningshistorik till paceUP!

Då PaceUP inte är ett alternativ för mig vet jag inte vart jag ska ta vägen från första januari. För även om sajten inte nödvändigtvis dör just 1/1 så lär det inte vara långt efter som den stängs helt.

Skulle kunna tänka mig att gå över till jogg.se men det är så sjukt mycket reklam där och som premiummedlem på Funbeat är jag van vid att slippa reklam (vilket inte verkar gå på jogg.se)

Mest är jag intresserad av en sajt där jag kan se hur vänner och bekanta tränar. Fast i lite kompaktare format än t.ex. Strava (som jag använder för inspelning av rundor).

2019-11-18 09:21.


Kommentarer till blogginlägget


Ja, det är tråkigt att Funbeat försvinner.
Och jag förstår mej inte riktigt på PaceUp. Jag försöker se hur jag ska bli medlem på deras hemsida men ser inte hur jag ska göra. Skulle vara kul att gå in där och titta innan jag bestämmer mej för om det blir PaceUp.

Annars får jag väl skaffa mej Excel och göra min egen träningsdagbok. Hade min träning på Excel men slutade med den när jag började med Funbeat.


2019-11-18Ja jag tycker det är jättesynd. Har alltid gillat Funbeat och vet inte alls var jag ska regga min träning...
2019-11-18Håller med, FunBeat har precis det man behöver. Eller har man lärt sig vad man behöver utifrån siten under alla år man använt den? paceUP gillar jag inte, varken siten eller app så det blir till att leta upp något annat.
2019-11-18Förmodligen är det en kombination Roger 😊
2019-11-18Ledsamt, kommer verkligen att sakna dina fina träningsrapporter. Jag retiterar t Garmin Connect som funkar jättebra förutom detta med community-känslan.
2019-11-18Går det inte ha vänner på GC Nisse?
2019-11-19Jorå, det gör det, men bara GC-användare förstås. Men jag vet inte, har man ett GC-konto så kan man kanske få automatgenererade poster från Strava till exempel .
2019-11-19Det här har ju varit ett bra sätt att ha koll på dig Affe, hoppas inte vi går skilda vägar utan hamnar på samma sajt. Vet inte alls vart jag ska regga träningen, tror det blir jogg.se ändå.
2019-11-20Jag vet inte heller vart jag ska ta vägen. Lutar väl lite åt jogg, men gillar verkligen inte reklamen. Men håller med dig Anna att det vore roligt att fortsätta hålla koll på varandras träning.

Har tyvärr ingen fancy garminklocka heller men kanske skaffar ett GC-konto så jag kan stalka dig Nisse :-)
2019-11-20Aj då! Och jag som tänkte fråga dig vart du ska ta vägen.
Jag har inte kollat in några alternativ utom möjligen lite lite lite Strava. PaceUp verkar locka med något slags poängsystem. Det kan jag vara utan.
Det tråkiga med sidor kopplade till klockor är just att alla inte har samma klockor, om ens någon klocka.
Polar i mitt fall känns inte aktuellt. Deras är ganska lam jämfört med t ex Garmin.
Afe du har ju en Garmin också...eller minns jag fel?

Tänk att FunBeat sida ändå inte finns i fler format,. 🤔
2019-11-21Det är supertrist att inte Funbeat ska finnas kvar :-(
Verkar som om enda möjligheten att regga aktivitet i PaceUp är via deras app. Men det där poängsystemet kan jag ju vara utan känner jag. Jag loggar för min egen skull och svarar rätt dåligt på gamification av saker och ting har jag märkt :)
Har ju både Garmin och Fitbit så det mesta autologgas i alla fall. Kanske ger jag PaceUp en chans... Vi får se.
Det har iaf varit väldigt kul och läsa om dina pass. Särsklit gymnastiken ;-) och dina tävlingsberättelser.
2019-11-21Ja det är nog mest den sociala biten jag kommer sakna mest med Funbeat. Och att allt är samlat på ett ställe.
2019-11-21Så här löste jag det: Valde Garmin Connect (trots att jag inte har något Garmin produkt) pga deras kalenderfunktion. Spelar in vissa pass via Runkeeper.

Kika gärna på appen Sync My Tracks där man kan ställa in vilka träningssiter som ska synka pass mellan varandra. I mitt fall så synkar jag inspelade pass från Runkeeper till Garmin Connect samt Strava. Och manuella pass från Garmin Connect till Strava. På så sätt får man del av communityn på Strava och översikten hos Garmin. Runkepper använder jag endast för att spela in och kommer på sikt att ersättas av en Garminklocka.
2019-11-22Vilken smart lösning Fredrik. Ska absolut kolla närmare på det. Tack för tipset!
2019-11-22Jag har träning på funbeat sedan 2010 hur för jag över det på en mac där numbers motsvarar exel på pC? En fråga till går det att föra över från funbeat till Strava ? jag har reggat på strava sedan 2018 Med vänlig hälsning,
2019-11-23Sorry Mikael, jag vet inte svaret på dina frågor
2019-11-23Jättetråkigt. Hittar ingen som har alla delar som funbeat har.
2019-11-24Alfred kan förstå det ha det gott
2019-11-24Håller med er andra. Jättetråkigt att Funbeat håller på att stänga ner. Funbeat har ett snyggt format för koll på måluppfyllelse etc - en träningsdagbok med finess. Sedan läser jag era bloggar ibland - de enda bloggar jag någonsin läser. Och så länkar till träningsprogram, rundor och tävlingar. Funbeat har varit en motivator till att träna.
2019-11-25Mikael Larson.
Ladda ner data gör du på följande sätt.
1, Klicka på "Mina inställningar" uppe till höger, bredvid ditt namn.
2, Klicka på "Exportera data" en bit ner i högerkolumnen
3, Klicka på "Ladda ner" mitt i bilden.
4, En fil som heter traningååå-mm-dd.xls skapas (det tar en liten stund)
Filen öppnas med en varning i min Windows Excel min inte i Mac Numbers.
2019-11-25Roger menar du att det inte går att öppna den i numbers ? Tack för svar
2019-11-25jag tycker också de är synd .
2019-11-26Alfred, förlåt att vi stjäl ditt inlägg lite. 😉 Men någon mer kanske har glädje av lite tipps & trix så här på Onsdagskvällen.
Mikael Larsson: Ja det verkar så, i alla fall i mina burkar. Men det går att komma runt. Enklast är ju naturligtvis att leta upp en Windows-dator med Excel installerat. Men om man nu inte har det finns det i alla fall ett trick man kan ta till i en Mac med Numbers. Men det kanske är lite överkurs (beroende på datorkunskap), men man sabbar inget av att pröva i alla fall.
1, Ladda ner enligt instruktionerna ovan.
2, Leta upp filen och byt "efternamn" från ".xls" till ".htm". glöm inte punkten före, den är viktig. 😇
3, Dubbel klicka sedan på filen, den kommer nu att öppnas som en stor tabell i din browser.
4. Markera allt via cmd+a och kopiera det markerade via cmd+c.
5. Öppna ett nytt ark i Numbers, markera ruta A-1 och klistra in via cmd+v. Det tar en liten stund om det är en stor fil. Min är på ca. 2500 rader och tar ca. 20 sekunden i min gamla MBA från 2011. :)
6, Spara ner filen som en Numbers file och du är i mål. 👍🏻
Lycka till.
2019-11-27Det är ingen fara Roger 😊
2019-11-29Tack Roger ska testa detta kommande vecka när jag kommer hem från Örebro Med vänlig hälsning,
2019-11-30