En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Strumpbyxor

Det finns plagg som är svåra med passformen. Behåar.

Ett som jag har svårt för är strumpbyxor.

Det handlar om flera mått.

Midja och stuss, " byxdelen".

Benlängd

Fotlängd.

Typiskt är de för stora i byxdelen, eller har låg midja, korta i benen, gäddhäng mellan låren och för små i fötterna ...

Lägg dessutom till en irriterande söm i tårna och att de "fina" går sönder på en gång, så förklarar det varför jag har en låda oöppnade strumpbyxor jag inte använder. Då och då köper jag två par till något tillfälle då de behövs, och då köper jag oftast ett reservpar för om eller när de går sönder så att jag inte står där med ett enda trasigt par. Tjocka strumpbyxor är mer hållbara, men de går sönder i tårna  och de är för små i föttrerna osv iaf ... Alltså köper jag tajts och kombinerar med mina egna stickade strumpor, då är strumporna  rätt storlek och benlängden kan oftast justeras, om de inte är för korta från början ...

När jag då är ute och shoppar, får jag syn på skyltben täckta med lycra eller nåt i glada färger och olika mönster och tänker, "ja ett par skojiga tajts vore ju något att pigga upp en kjol med?"

Styr mina steg längre in på avdelningen för strumpor och sånt.

Då kommer den första lustigheten. "Tights" är på engelska "leggings", medan strumbyxor är "tights". Jag skojar inte, och alla strumpbyxor, tajts och strumpor har engelsk text.

Överraskning två är att alla roliga färger och mönster, det är ... Strumpbyxor. "Leggings" finns i svart, grått, brunbeige, och svart ... Inga marinblå, inga gröna eller vinröda, eller i de där höstfärgern jag iofs inte är så mycket för. Ska jag köpa strumpbyxor och klippa av dem på något strategiskt ställe? Tvivlar på att de håller då om jag inte antingen smälter kanten eller förseglar den med nagellack. 

Övriga affärer jag tittar i, har inga tajts alls, eller bara svarta. 

Men jag fyller på med några svarta tajts i bambu och med ull, och råkar köpa en tvåpack marinblå strumpbyxor, som jag förvirrat får för mig är tajts.

Ska sticka mig lite fler färgstarka strumpor med höga skaft istället.

2019-10-22 07:36.


Kommentarer till blogginlägget


Jag köper alltid "för stora" strumpbyxor när jag handlar. Har 38/40 i vanliga byxor, men tar gärna 44/46 i strumpbyxor för att slippa ägna en kvart åt att dra upp dem stegvis så att de hamnar på plats vid påtagandet/när de tillfälligt varit nere vid toalettbesök och skall upp igen. Själva fotstorleken brukar aldrig vara några problem, däremot är många fabrikat glada för att göra "byxdelen" så hög att den ibland nästan hamnar uppe vid revbenen och får vikas ned. Ett mycket intressant plagg!
2019-10-22Det har funnits, finns säkert nu med, strumpbyxor som hade storlekar efter benlängd, men det är inte det vanliga.
Också lärt mig att aldrig köpa små storlekar ens när jag var så smal som jag en gång var ... Ofta är ju tyvärr stora storlekar inte längre i benen utan bara en jättelik byxdel som nästan skulle kunna sys ihop i axlarna och kallas underställ, eller rulla ihop i en valk om stussen som på 1500-talet eller något.
Det blir intressant av att det är så många mått som ska passa, och de försöker kompensera med att de är elastiska.

2019-10-23