Rolf Öhlén

Estonia

Vissa saker sitter inpräntade iminnets näthinna och hjärnans ljudfiler. 

Onsdag. Härnösands domkyrka. Andra och sista dagen av höstens prästfortbildning

Telefoner börjar ringa. Dess innehavare svarar, lyssnar, säger några ord, reser sig, går fram till några kollegor och lämnar kyrkan. I bänkarna mumlas det om att det var prästerna från Sollefteå.

Mässan avslutas. Jag och prästerna från Anundsjö hivar iväg oss till vår bil.

Norr om Älandsbro får vi i bilradion höra att Estonia förlist och att det var personer från Solleftå ombord.

 I tisdags den 24/10 befann jag mig i Sockenstugan i Boteå. Numera finns även ett bibliotek där. Efter viss tvekan går jag i väntan på att Öresmötet ska börja upp dit, tittar på avdelningen "Historia" och hittar en bok med titeln "Det som inte kunde ske - Kent Härstedts berättelse om Estonia-katastrofen". Jag tänker att den kan vara intressant att läsa, lånar den och tre andra böcker men läser den först eftersom den har det minst på längden och bredden av dem jag lånar. Där blir jag medveten om att det på dagen är 25 år sedan fartyget sjönk.

 går kväll och i morse var jag till minnesmonumentet på Sollefteå kyrkogård som ligger invid gångvägen mellan Vallaskolan och GB skolan vilket passar bra då två av de omkomna var elever på Gudlav Bilderskolan. Jag tänker gå dit i eftermiddag med. Herre, förbarma dig.

2019-09-28 09:37.


Kommentarer till blogginlägget