Mikael Persson

Orientering, löpning och cykling i Höga Kusten och norra Finland

På väg till Finland campade vi på Gullviks havsbad och efter frukost tog jag en underbara löprunda upp på två bergstoppar dit det ledde bra och steniga stigar varvat med myrmark. Start i havsnivå och topp 1 var på 115 meter och topp 2 på 92 meter. Härligt pass!

Var med på "Iltarastit" (kvällskontroller) i Hirvaskoski i Pudasjärvi kommun i norra Finland. Kontroll nr.2 var bara 1 km från min mormors och morfars gård. Lättlöpt hedmark med inslag av tung myr, skogsväg och asfalt. Försökte och lyckades hålla riktningen mot kontrollerna. Såg inga renar men de som var före hade väl skrämt bort dem. Sprang på så mhycket jag orkade och var nöjd med tiden 48 minuter på 6,5 km även om det var lättlöpt. Har haft problem med att komma under 10 min./km i år. Nu blev det ca 7,30. Jag hamnade mitt i resultatlistan 10-12 minuter efter segraren.

Var ut och cyklade i terrängen från gården i en timme en dag. Bra sätt att hinna se alla gamla kända ställen i omgivningarna. Det blev runt 20 km.

Idag var jag ut på cykeltur mellan Sievi asema (station) och Rautio vilka ligger sydöst om Oulu i närheten av Yliviseska. Terrängcykeln fick kämpa på på grusväg och asfalt i 58 minuter på 22 km. Det mest intressanta på rundan var ett gäng övergivna hus men jag fick se lite nya vyer iallafall.

2019-07-21 18:57.


Kommentarer till blogginlägget