En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

En racercykelnewbies dagbok del 10 - Siljan runt

Loppet jag kanske inte borde gjort....

Eller jag vet inte. 

När jag stod vid bilen för att förbereda det sista kände jag inte den vanliga ångesten som får mig att vilja fly (den har funnits där inför varje lopp än så länge), istället hade jag en klump i magen som inte försvann. I startfållan kände jag mig blasé och lätt uppgiven. Förmodligen skulle jag köra vilse så varför ens starta? Starten gick och jag trampade på. Skippade första depån. Fyllde på vatten i andra depån och drog sen. När jag kom till Rättvik och åkte vidare mot Tällbergsdepån var vyerna stundtals slående vackra trots det blåsiga och regniga vädret. I Tällberg stannade jag och beundrade utsikten medan jag hällde i mig blåbärssoppa och försökte få i mig en slät bulle. Lite mer luft i bakdäcket och sen iväg innan haglets kyla skulle få för sig att tränga igenom kläderna. 

Sista halvan körde jag i ett sträck. Jag kanske borde stannat och sträckt på kroppen men regnet fick mig att enbart vilja komma till mål och där med också komma undan regnet. 

Jag lovade min cykel att hon skulle få en blå dalahäst i belöning för slitet att dra runt på mig i kylan. I mål tittade jag inte ens på hästarna utan norpade till mig en blå och gick sen vidare. 

Jag kan inte känna någon glädje över loppet. Det är bara nåt jag gjorde. Kanske har jag kört slut på mig själv. Kanske är jag inte gjord mentalt för att klara längre sträckor. Det ska vara kul inte själsdödande! Nåja... vila både fysiskt och psykiskt behövs. Sen kanske jag kan se annorlunda på det.

2019-06-02 14:03.


Kommentarer till blogginlägget


Du är i alla fall en erfarenhet rikare - och efter urladdningen i Tyskland är det kanske inte så konstigt att du är helt slut? Hoppas att lusten kommer tillbaks efter lite välförtjänt vila!
2019-06-02Det är jag definitivt! Det hoppas jag med, just nu känns det mest blä...
2019-06-02Lugn, ge loppet 1 dag eller 1 vecka så du får lite distans tilldet. Då kommer du att vra iaf lite stolt över det :)
2019-06-03Jag hoppas det Christian ☺
2019-06-05..... och är du inte så det övertalar du hjärnan om att hen borde vara stolt över det :) Funkar inte så shoppa någonting lyxigt i belöning, för det som inte hjärnan säger är belöning, och vips har du övertalat hjärnan om att det är bra, hmmm, ok :)
2019-06-05Hmmm.... bra ide.. har ett fullproppat Vätternrundanmässtält att shoppa loss i imorgon ☺
2019-06-07