Notarius Publicus

Teknik som hjälper dig komma igång med löpningen

Digitaliseringen av vårt samhälle har förändrat mycket. Oavsett vad du har för intressen så finns det tekniska hjälpmedel som gör det lätt för dig att skaffa kunskap eller komma igång.

De digitala hjälpredorna finns inom alla livsområden, vare sig det handlar om underhållning, bankärenden, dejting eller utbildning. De tekniska innovationerna minskar avståndet mellan kund och produkt. Vi konsumerar film och musik hos Netflix och Spotify och använder BankID för att snabbare än någonsin komma åt spel på marknadens bästa svenska casinon. Vi dejtar på Tinder, lär oss saker på Youtube och spelar hos svenska spelsajter. Det enda som krävs är några snabba svep på telefonen.

Som tur är har fitness och hälsa också fått ta upp ganska stor plats i vårt digitala samhälle. App Store och Google Play har till exempel många appar som hjälper dig att planera kosten, räkna steg och kalorier eller lägga upp träningspass som är anpassade för gymmet eller hemmet. Och det finns definitivt många tekniska hjälpmedel som gör det lättare än någonsin för dig att komma igång med löpningen.

Appar hjälper dig komma igång

Det spelar ingen roll om du har Android eller iOS – det finns många utmärkta löpnings-appar för båda dessa operativsystem. Dessutom har nästan alla stora mobiltillverkare Health-appar som räknar dina steg och lagrar statistik för dina joggingturer.

Vill du gå steget längre är Couch to 5K en utmärkt löpar-app för nybörjare. Appen har fått bra betyg och har mer än en miljon nerladdningar hos Google Play. Couch to 5K förvandlar dig från en soffpotatis till en rutinerad löpare på ganska kort tid. Och målet är att du ska kunna springa ett femkilometerslopp på bara åtta veckor.

Appen har blivit lovordad av Men’s Fitness eftersom den har realistiska målsättningar och träningsplaner. Genom dagliga träningsprogram kan nästan vem som helst sakta men säkert komma i form. Efter åtta veckor kan du nästan garanterat springa en halv mil, vilket är en riktigt bra start för dig som vill komma igång med löpningen ordentligt.

Couch to 5K är hur lätt som helst att använda och du kan kombinera appen med Spotify, så att du kan lyssna på din favoritmusik medan du tränar. Appen kostar bara ett par tior och för dig som precis kommit igång med löpningen är Couch to 5K ett av de bästa alternativen som finns.

Tränings-och aktivitetsarmband

De senaste åren har aktivitetsarmband blivit superpopulära. De här enkla armbandsuren räknar hur många steg du tar, håller koll på dina sovvanor och mäter din puls. Naturligtvis finns det även träningsarmband som är särskilt framtagna för löpare. De här armbanden är mer avancerade eftersom de har inbyggd GPS och ofta längre batteritid. Just nu är Garmin Forerunner 630 och 9 Baro från Suntoo populära modeller för löpare. Men vill du ha ett träningsarmband av den här kalibern får du vara beredd att lägga mellan 2 000 och 5 000 kronor.

Är du nybörjare kommer du väldigt långt med billigare träningsarmband som du kan koppla till löpar-appen Nike+. Den här appen stödjer nämligen träningsarmband från flera olika tillverkare, och därför kan du snabbt komma igång för bara ett par hundralappar. När du sedan känner dig redo kan du uppgradera till ett lyxigare träningsarmband och ta löpningen till nästa nivå. Kör hårt!

2019-05-26 08:24.


Kommentarer till blogginlägget

Arkiv