Notarius Publicus

Träningsappar

Vill du öka motivationen, ett sätt att spåra dina framsteg eller bara försöka hitta ett nytt träningspass som kan passa dig? Det finns helt säkert en app för det. Det finns tusentals fitnessappar på marknaden, men bara en handfull tjänar en plats i din smartphone. En del appar är faktiskt som att ha en personlig tränare i fickan, alltid där för dig och vägleda dig i rätt riktning. Men det är lika viktigt att varva ner och vila som det faktiskt är att träna. Här kommer några exempel på några av de bästa tränings- och viloapparna som kan motivera dig eller hjälpa dig på vägen.

Appar för att varva ner

Appen Calm är ett bra exempel på en app som kan hjälpa dig varva ner. Här finns guidade meditationsövningar, andningsprogram och historier som hjälper dig att somna. Det finns många övningar, beroende på hur lång tid du har, och den mest populära funktion i appen är att minska stress.

Men det finns även helt andra typer av appar som kan hjälpa hjärnan att varva ner efter en stressig dag. Spelappar är det mest populära sättet att få en liten paus i vardagen, och många föredrar spelautomater. Den största utgivaren av spelautomater, NetEnt, erbjuder mängder med olika spel med varierande teman och funktioner. Man kan få en bonus när man registrerar sig för spel, och om spelautomater är det som tilltalar dig är det bra att kolla upp NetEnt välkomstbonusar.

Couch to 5k

Detta träningsprogram guidar de som precis börjar löpträna. Målet är att gå från soffpotatis till att snabbt och enkelt kunna springa 5 kilometer löpare på så lite som 9 veckor. Den här appen pratar med dig genom löprundorna. Den berättar när du ska gå, när du ska springa och hur långt du har kommit under dina träningspass på 20-30 minuter. När du har avslutat dina 5 kilometer kan du även kolla in deras 5k to 10k app för att komma till nästa nivå.

Strava

Om du älskar lite vänlig konkurrens, är den här appen perfekt för dig. Den jämför din träning med dem i ditt område. Det finns speciella utmärkelser att vinna, som "King of the Hill", när du slår dina lokala rivalers tid på till exempel en joggingtur eller cykelrunda.

Strava spårar också på dina träningspass, så att du kan kontrollera statistik och jämföra dig med andra. Det uppskattar också hur många kalorier man bränner och registrerar den totala sträckan, höjdskillnad, total tid, hastighet över avstånd, medelhastighet och maxhastighet. Den kan även mäta din hjärtfrekvens om du har en hjärtfrekvensmätare.

Zombies, Run!

Om du är typen som gillar spel och tävlingar, är det här fitnessappen för dig. Du väljer ett uppdrag, en storyline, där du är huvudpersonen under en löprunda. Du blir guidad i hörlurarna av en fiktiv helikopterpilot när du är ute och springer. Nu och då börjar en grupp zombies jaga dig, och du kommer att tvingas öka din hastighet och ibland sprinta under träningen. Du kommer aldrig att bli en zombies proteinshake, men du kan förlora viktiga förnödenheter i spelet längs vägen. Det är ett perfekt sätt att hålla sig engagerad under din löpning. Det finns ungefär 200 olika historier att välja mellan i dagsläget.

paceUP!

Och så har vi paceUP! som kombinerar en träningsdagbok med en unik gamifierad poängberäkning. Med hjälp av MET-tabeller omvandlas all typ av träning till ett rättvist antal ansträngningspoäng. Dessa poäng används till att vinna placeringar i 'din' liga, där du tävlar mot andra paceUP! användare. paceUP! kan användas av alla; ung som gammal, elitidrottare som motionär. Game on!

2019-05-23 15:03.


Kommentarer till blogginlägget

Arkiv