En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

"Man ska bli trött"

Förutsättningarna inför årets Englandsresa – a.k.a träningsläger a.k.a tävlingsläger – var väl något annorlunda än i fjol. Då fick jag problem med först ena vaden och sedan med andra veckorna före avresan och det var in i det sista osäkert hur mycket jag skulle kunna vara med. I år hade jag ambitionen att förbereda mig i god tid, nu när jag visste vad det handlade om. Jag gjorde några små backpass på gymmet, med bandet på rejäl lutning. Det hade varit bra om jag kunnat fortsätta med det, det visade sig nämligen att det gav en mycket bra grund för Farornas Konung. Men jag drog som bekant på mig flunsan från fanders och sen har det tagit rätt lång tid att komma tillbaka. Frisk har jag varit men orken var borta länge, och sen var jag så flåsig för allting att det inte direkt lockade att göra helvetespass på gymmet. I stället prioriterade jag att få i alla fall nån liten mängd i benen. Några Väsjöbackar hann jag i alla fall med i år, och det viktigaste var ändå att vi kom dit, mitt när piloterna klimatstrejkade – vi hade turen att flaxa med ett annat av stjärnalliansens plan på väg dit.

Det regnade katter och hundar, som man säger på riktig engelska, när vi landade så vi höll oss mest på vår lilla pub – öl, mat och boende under samma tak är praktiskt – och väntade in morgondagens mer perfekta springväder och resans första lopp, Kindred Downfall som mäter sisådär 1,5 mil och 600 höjdmeter väntade.

Förra året vandrade vi hela vägen över Kindred Scout. Uppför, uppför, uppför. Stenbumlingar, stenar att snava på och ännu fler stenbumlingar. Och så nerför, nerför, nerför. Det var en väldigt fin tur med makalös utsikt. Tur för mig att jag fotograferade nästan hela tiden - för i år när det var dags att springa ungefär samma sträcka så fanns det inte tid för sånt. Eller jo, Farornas Konung gjorde en liten film från sekvenser av loppet, där jag lite lagom snusförnuftigt inledde den med att tala om att jag väntade mig att bli rejält trött och att det minsann är meningen att man ska ta ut sig. Som jag fick det klippet citerat för mig resten av veckan.

Klippet och fortsättningen finns på: https://baddaren.wordpress.com/2019/05/11/man-ska-...

2019-05-11 20:48.


Kommentarer till blogginlägget