Rolf Öhlén

Ännu en meningslös menlös blogg

Skaren varken bär eller brister.

Detta sällsynta tillstånd när skaren bär för en fot men när jag trycker upp den andra och står med hela tyngden på ett ben brister underlaget innan jag hinner sätta ner det lyftade benet. Vid ett tillfälle ramlar jag baklänges. Jag får vända mig på mage, trycka ner ena armen i snön tills jag når marken och så ta mig upp.

Jag konstaterar att det blir tufft att ta sig till gambjörken som jag tappat sav ur tidigare. Den har snö runt om. Jag tar mig till en som har barmark runt om, en på andra sidan diket. Jag borrar upp ett hål. Snustorr. Ikeas batteridrivna borr känns inte som rätt virke för den här typen av jobb.

 När jag kliver tillbaks över diket där smältvattnet porlar bland snö och is hamnar min fot på det sluttande planet. När hela tyngden vilar på foten känner jag att det är is under. Jag tappar balansen och faller bakåt. I sista stund får jag tag på en grankvist och lyckas hålla mig på fötter och ta mig upp på säker mark.

 När jag gör upp eld i spisen för att göra lunch börjar jag röja arbetsbänken. För att röja arbetsbänken måste jag först röja slagbordet framför köksfönstret. För att röja slagbordet måste jag först röja ett kastrullskåp. När det är tömt är det lika bra att skura ur det. För att skura ur det måste jag in i städskåpet och börja rota. Lika bra att ta det på en gång.

Lunchen blir klar men ack och fasa. Jag glömde ta med ketchup. Klockan ca 13:30. In i bilen, in till Husum och fixa ketchup. Hem, grabben får äta, jag eldar och röjer, tar så en cykeltur till Gideåbruk.

 Väl hemma igen fortsätter jag att röja medan jag gör upp eld för att fixa påskmaten. När den väl är äten och disken avklarad är det dags för nästa björk. Nu tar jag mig upp till gambjörken med fulladdad borr. Jag hinner nätt och jämt sätt borren i stammen så börjar saven rinna. Borra, in med slangen men det rinner en hel del under och jag kom inte långt in jag  hade velat.

 Tillbaks för att hämta silvertejp. På vägen tillbaks stannar jag för att titta till den andra björken men går den här gången en säkrare väg. Snustorr. Jag borrar lite till. När jag går mot huset fastnar en pinne mellan mina ben och jag faller handlöst framåt rakt ner i backen och släpper borren. Upp, letar rätt på borren och tillbaks till huset.

 Frågar grabben om silvertejpen han skulle ta med sig. Får ett svar. Väntar i farstun. Blir less och tittar i verktygsskrubben. Hittar maskeringstejp men då kommer han med silvertejpen i högsta hugg. Tillbaks till björken.

 Tar en bit tejp, gör ett hål i mitten med en saxen, tar ur slangen ur björken, trär slangänden igenom hålet i tejpen och så in i björken. Tar fler tejpbitar och fäster på alla sidor om slangen. Tillbaks till huset och spelat spel med grabben. En trevlig dag med diverse bestyr. Men det är lite tirriterande att behöva göra en sak för att man tänkt göra något annat som dock inte kan göras tillfredsställande om man inte gör något annat först.

2019-04-20 23:16.


Kommentarer till blogginlägget


Vad bra att dagen ändock var trevlig fast du kämpade på. Mycket fick du gjort.
2019-04-21Typisk sekvens :)
2019-04-21