En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Ett steg i taget

Farornas Konung hejdar mig mitt i en mening.- Du klampar när du springer, säger han. Jag muttrar nåt surt till svar. Jag säger inte att han har fel, det gör jag faktiskt inte. Men det känns onödigt att han påpekar nåt som redan är välkänt. Jag vet. Jag säger det med eftertryck och ångrar mig genast. Jag menar, om jag vet att jag har fel teknik, varför ser jag inte till att ändra på den då? För att det inte är så jäkla lätt. För att jag tar mig fram mer på vilja och styrka än på avslappning och teknik. Det går till en viss gräns. Sen tar det stopp. - Se på Don Tomaso. Han har ett steg. När ni springer tillsammans är det en person som klampar, och det är inte han, säger Farornas Konung. - Men jag är snabbare  på maran, säger jag i den ton som jag brukar ha när jag sätter näsan i vädret och säger till opålitliga typer att min syster minsann är advokat.  Lite som barn som säger tjafsar om vems pappa som är starkast, i stället för att diskutera vem av de själva som är starkast.

När jag ser Farans min förstår jag att jag har dragit mitt 3.44-kort åtminstone en gång för mycket. - Men milen, kära Baddis, milen. Vad gör du på milen? Och vad gör Don Tomaso? Med ett bra steg kommer man långt.  Jag säger inget mer, mest för att jag också gillar Don Tomaso, och därför vill jag inte använda honom som slagträ när jag och Farornas Coach nu plötsligt har ett litet meningsutbyte. I stället tiger jag. Jag tiger så länge att jag inte ens bryr mig om att säga att han kör fel, att vi skulle ha svängt av på den mindre vägen alldeles nyss. Jag känner mig nöjd med den lilla hämnden ända tills jag inser att det drabbar mig också. Och då kan jag heller inte berätta att jag har hämnats. 

Och det är nog tur för då skulle jag nog inte några veckor senare få en så bra födelsedagspresent av honom som jag nu får, nämligen en löpstegsanalys hos den välrenommerade Fredrik Zillén. Fatta själva hur kul det är att under en timme få nörda ner sig i sitt eget steg, med hjälp av Motionmetrix förstå var jag lägger energi i dag och hur jag i stället ska göra för att få ut optimalt av varje steg. Dessutom med två uppföljningstillfällen så att jag verkligen ska kunna öva och sen få ett kvitto på att jag har nött in rätt.

Fortsättning följer på https://baddaren.wordpress.com/2019/04/14/ett-steg...

2019-04-14 20:00.


Kommentarer till blogginlägget


Jag har ett steg! :-) Får be Jacob Hellman skriva en låt. ("Hon har ett sätt" för den som inte tog referensen...)
2019-04-14:D. Vi kan vår Hellman. Han är från Vuollerim.
2019-04-15Heja på väntar med spänning på fortsättningen.
2019-04-15Jag med :). Mycket att hålla reda på.
2019-04-15Bra, något liknande som jag läste på [url=https://www.wikipedia.org/]wiki[/url]
2019-04-29