Rolf Öhlén

Målbilder 4

Här hade jag tänkt antingen ha en bild på en målbur eller ett spektakulärt mål, typ Peter Forsbergs straff i OS i Lillehammer 1994.

Så tänkte jag avsluta temat målbilder i nästa blogg med en betraktelse om att understundom måste man släppa en målbild,

göra en omorientering och hitta en ny. Så jag gör det redan nu. Verkligheten kom s a s i kapp.

 Jag har startat en 63-dagarsutmaning. För att gå i land med det behöver jag göra matlådor. Skåpet är överfullt av tomma matlådor

så min lediga dag tänker jag ägna mig åt att fixa mat. Fast det skulle vara hejsan att ta sig en skidtur också. Jag kanske kan hinna båda?

 Men det har snöat ute. En halvmeterhög snövall som plogen lagt upp täcker uppfarten. Först måste jag skotta så jag kommer ut med bilen

 så jag kan skjutsa grabben till skolan. Sedan måste jag hem och skotta fram brevlådan så brevbäraren kommer åt.

Fast jag måste handla också. Skotta först och handla sedan?

  Neh, grabbens skola ligger längs vägen till den affär jag handlar mest så jag släpper av honom och sedan fortsätter jag dit.

Ska jag skotta, åka skidor och sedan hem och fixa matlådor? Orkar jag det? Är inte risken att jag tar på mig för mycket så jag inte orkar?

Prioriteringar. Annars kör jag slut på mig.

 De kundvagnar som står närmast är täckta med snö. De står en bra bit utanför det skyddande skjulet. Jag tar en av de översnöade vagnarna

 och vänder den upp och ner. En dam i en bil som är på väg att köra iväg skrattar. Jag drar vagnen till bilen och fyller den med pantflaskor.

Den överfulla kasse jag lastade in i bilen i morse har vält och de flesta flaskorna ligger på golvet. Jag hivar dem i vagnen och drar iväg.

 Jag söker mig till den bortersta pantautomaten. "Hög strömföring. Var vänlig kontakta personalen". Är det någon som gjort det?

 Nej, det är det ingen som gjort. Jag tar nästa automat och sedan säger jag till personalen så de kan åtgärda den krånglande dito.

 Inköpslistan. Vart är den? Hemma. Vända om och hämta den? Nej, jag tror jag kommer ihåg det mesta. Väl ute vid bilen kommer

jag på att jag glömt två saker. Gå in igen? Målbild. Men det kan jag köpa i kvartersbutiken. Det går fortare. Kör till den affären,

går in och köper det jag ska ha. Hem, leta reda på listan och packa upp. Attans, jag missade två saker.

 Sätter igång med den första rätten. Lergryta. När den står i ugnen sätter jag igång en tvätt, går över och handlar det jag glömt och så hem igen

och börjar med nästa rätt. När jag nästan är klar upptäcker jag att en sak fattas som jag trodde jag hade hemma. Över igen och köpa det.

In med den i ugnen och ner och köra nästa tvätt.  Nu är det dags att hämta grabben och börja med middag. Visst ja, potatis.

Stannar vid kvartersbutiken, släpper av grabben, för fjärde gången går jag in, köper potatis och sjunger: "Snabbköpskassörskan".

Hem och sätter igång med maten. När den är klar kör jag igång en tvätt till och så börjar jag med rätt nummer fyra.

 När den är klar är klockan över 20:00. Tur att jag inte for ut och åkte skidor. Visst hade det varit skönt men nu har jag 15 matlådor.

När disken är klar sorterar jag den första tvätten. Så duschar jag. Nu har HV 71 vunnit mot Rögle. Då ska jag hämta in matlådorna som

står på avkylning på bron, hänga sista tvätten och sedan ska jag se andra avsnittet av "Antikrundan" på SVT Play. Såg första avsnittet i går.

 Annars har jag inte sett något avsnitt än.  

  Min målbild just nu är Kortvasan 2020. För att den ska bli behaglig måste jag dels gå ner i vikt, dels få upp styrka och kondition.

När frestelserna kommer försöker jag visualisera målportalen i Mora och frågar mig själv om det är värt att fuska med mat och träning?

Vill jag ha en behaglig resa nästa år? Hur ger jag mig själv de bästa förutsättningarna för att maximera möjligheterna för det?

Nej, det är inte värt att fuska om jag vill nå målet.

2019-03-18 23:45.


Kommentarer till blogginlägget


..de första stegen av många mot målet! Heja dig!
2019-03-19