En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Träningsmål-kondition

Vad:

Jag har som mål att springa 3 km under 13 minuter. I dagsläget springer jag 3 km på ganska exakt 15 minuter. Under kommande tre veckorna ska jag försöka korta ner tiden med två minuter.  I snitt innebär det att jag behöver springa åtminstone 1 km på 4m & 20 sek.  Jag anser att detta är ett rimligt mål för mig då jag inte tränar min kondition i någon större utsträckning, då jag har under senaste tiden fokuserat på styrketräning.  

Hur:  

För att uppnå mitt mål har jag tänkt att träna 3 pass i veckan, med fokus på konditionsträning. Jag kommer att variera min träning mellan medel- och högintensiv träning, då det är två effektiva metoder för att träna upp min kondition. I och med att högintensiv träning innebär stor belastning på kroppen kommer jag endast att genomföra ett högintensivt pass i veckan. Detta för att säkerställa att jag hinner återhämta mig efter passet. Valet av att variera mellan dessa två metoder bidrar även till att jag kan variera träningsform, då jag tänkt att träna distanslöpning, intervaller och även simning. Det viktigaste är att jag ligger i rätt pulsnivå vid varje pass. Detta har jag tänkt notera med hjälp av min pulsklocka. Vid tillfällen då jag inte har den på kan jag under träningens gång känna av pulsen själv. Under mina högintensiva pass har jag tänkt fokusera på intervaller, då jag exempelvis kommer springa allt jag orkar i 20 sek, för att sedan vila 40 sek, och sedan upprepa detta i 10 minuter. Under mina medelintensiv pass har jag tänkt fokusera på löpning, och då springa min slinga på 3 km för att försöka förbättra tiden vid varje pass.  Jag kommer försöka att utgå från detta övergripande schema under de kommande tre veckorna.  

Mån: Vila  

Tis: Medelintensiv träning (löpning eller annan aktivitet)  

Ons: Vila 

Torsdag:Högintensiv träning (intervaller)

Fre: Vila  

Lör: Medelintensiv  (löpning eller annan aktivitet) 

Söndag: Vila

2019-03-17 16:01.


Kommentarer till blogginlägget


Bra mål, utmanande och förhoppningsvis inom räckhåll. Med tanke på din ålder tror jag det. Om man ”bara” tränar tre pass ca 3 timmar i veckan kan alla pass vara högintensivt. Är du lite ovan löpare, kan man med fördel byta ut mot spinning, köra något pass på löpband, skonsammare. Simning skulle jag lägga mellan de intensiva passen om du inte är tävlingssimmare, som ett lågintensivt pass. Det gör också att löparben återhämtar sig bättre. För att nå ditt mål måste du nog springa två fartigare pass per vecka. Lycka till.
2019-03-21