En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Att ändra sig om och om igen

Jag har alltid varit en skeptisk själ till det här med sitt kall. Att man har hittat sitt kall i livet. Kanske är det för jag aldrig haft ett fast jobb eller haft jobb som alltid varit en omväg mot det jag egentligen ville göra. Ändå har jag en bred och gedigen arbetslivserfarenhet. Från LSS till kriminalvårdare till utredare till Migrationsverk, tillbaka till LSS och slutligen äldrevård i kommunen. I år var första gången jag kunde söka jobb på sjukhus. 

Sjukhus har alltid legat mig varmt om hjärtat, och jag har alltid velat jobba där. Även när jag sökte polis så tänkte jag att jag skulle vilja jobba på sjukhus. Jag tyckte det verkade mysigt på något sätt. Dom där blåa eller vita kläderna invaggade mig i nån slags trygghet. En gemenskap. 

Men, jag var så låst på polis, att det var mitt kall här i livet. Och jag sökte, gav liksom aldrig upp. Det var polis jag skulle bli och det fanns inget utrymme för något annat. Jag vet att jag inte vågade tänka på annat, för tänk om jag då skulle upptäcka att jag ville göra något annat? Hade kört den här idéen i bott och kraft så länge, berättat för alla att det är polis JAG SKA BLI. Men 2012 slutade jag söka. Jag kan inte säga varför för jag vet inte. 

Här började en ny process istället. Vad skulle jag göra nu? Jag jobbade i kriminalvården ett tag och trivdes med det. Förlorade jobbet där och jobbade på Migrationsverket där jag inte alls trivdes. Blev arbetslös ett halvår efter det och då började jag fundera. Rejält. Kanske ändå skulle söka sjuksköterska. Och så gjorde jag det och kom in. 

I veckan som varit har jag haft mina första arbetsdagar på en intensivvårdsavdelning. Det är så himla roligt, intressant och spännande. Får liksom inte nog och skulle jag inte plugga, så skulle jag vilja vara där hela tiden. För första gången känner jag att jag faktiskt har hamnat rätt. Att arbeta på sjukhus är något jag ska göra. Att arbeta inom sjukvården kanske är mitt kall ändå. Jag som aldrig skulle jobba inom vården. Jag skulle heller inte börja gymma igen och aldrig sluta dricka celsius. Jag skulle aldrig sluta söka polis. 

Mitt mål är ändå att alltid ha en lust och drivkraft till det jag vill göra. Oavsett jobb, träning eller annat jag tycker om. Jag ska jobba med något jag tycker är roligt, precis som jag ska träna något jag tycker är roligt. Jag ska utbilda mig om jag vill det. Jag ska ta tag i andra drömmar om det finns en lust och drivkraft till det. Men allting behöver inte ske nu och jag kanske ändrar mig på vägen.Men det är okej att ändra sig. Flera gånger om, om jag så vill det. 

2019-03-16 16:39.


Kommentarer till blogginlägget


Själv skulle jag bli barnmorska.
2019-03-16