Mikael Persson

Skidåkning en vecka till

Denna vinter har innehållit skidåkning på en del olika ställen men det har inte varit så bra spår vid något tillfälle egentligen eftersom vädret har varit så varierande.

På senare tid har jag åkt en gång på Edskenspåret 14,5 km i Hofors för första gången vilket var ett trevligt kuperat spår på skogsvägar väster om Hofors. Dock hade det varit plusgrader följt av minusgrader och på det hade det kommit några mm snö så att det i alla fall gick att åka med kallvalla.

På Hohällaberget väster om Storvik brfukar det vara bra spår så jag åkte dit när det var slask hemma i Gävle och där var det faktiskt ganska bra även om det var lite trögt på grund av att det även där var någon plusgrad men gott om snö. Åkte11 km-spåret plus 4:an.

Har bara åkt på miktt hemmaspår i Sätraskogen, Gävle en enda gång och det var förra veckan och det gick att åka hyfsat även om det varit tö. Det blev 10,4 km (4 varv på 2,5 km)

Var till Högbo norr om Sandviken en gång. Annars brukar jag åka där mycket men jag har inte hunnit i år. Spåren var ganska bra men jag blev även denna gång helt matt i kroppen, vilket jag har känt sedan jag började med en medicin mot mina darrningar. Det blev ett varv på 13 km. Orkade inget mer.

Åkte en gång på Heden i Bergby 3 mil norr om Gävle men det hade kommit nysnö så det var en kamp att ta mig fram. Åkte ca 10 km. Körde på en sork!

I Åmot har jag åkt tre gånger eftersom de har så underbara spår där. Åkte 8 km-spåret och 2,5 km-spåret förra veckan men det hade kommit nysnö i spåren som det hade regnat i vilket gjrode att det var väldig mjukt så det var tuuuuungt.

Var även med på Kämpoloppets 26 km och det blev en Kämpainsats för alla med motvind, snöfall och dålig spår. Det tog 2 timmar och 36 minuter vilket måste vara det långsammaste jag någonsin åkt skidor.

Nu har jag slutat med medicinen för att prova och har idag åkt skidor från Högfjällshotellet i Sälenfjällen till Tandådalen plus Pulsen spåret och tillbaka och 8 km-spåret till Högis igen. Det var strålande solsken och en kall morgon och oerhört tröga spår eller

var det jag som var svag eller var det fästvallan som tog i igen? Jag blev i alla fall inte matt i kroppen som det varit sedan jag började med medicinen så jag slutar nog med den helt.

2019-03-12 21:58.


Kommentarer till blogginlägget