Per Månsson

Rätt eller fel?

Frågan ska få sitt svar ikväll efter cirka halvsju. Rätt eller fel vadå, undrar du. Att våga igen, våga bli bedömd för hur jag går.

Jag jämför med en boxare som blev knockad i senaste matchen och nu ska gå upp i ringen igen. En ny förlustmatch och karriären är troligen över.

Det är nästan exakt två år sedan jag senast stod på startlinjen i en gångtävling. Den gången i Karlstad slutade det med DQ. Första gången för mig. Orsaken var att jag gick med icke sträckt knäled. Min tävlingsgång utförs alltid med en knäled som inte är rak, det är omöjligt alltså. Anledningen är artros.

En spännande resa till Växjö väntar mig. Där finns Växjö AIS som arrangerar IVDM för Småland. Absolut ingen stor tävling, nä, snarare av det väldigt lilla slaget. Även en gånggalen skåning är välkommen. Kan kanske kalla det inofficiellt IVDM för Skåne.

Denna gången har jag utrustat mig inte bara med det vanligaste i sportväskan, utan även ett professionellt intyg på att jag inte kan sträcka på knäleden fullt ut. Jag har en defekt. Har tänkt mig ett samtal med domargruppen före start. De ska få en chans att veta läget, min situation, det sträckta knät är omöjligt för mig. Sedan kan de går till verket, börjar bedöma, börja visa sina små runda skyltar med olika tecken på. Dessa vill jag inte ha denna gången, inte för många iaf.

När det hela är över ska jag i mig regg avslöja hur det gick, i dubbel bemärkelse.

Håll en tumme eller två för Skånes enda veterangångare ikväll.

2019-03-07 09:15.


Kommentarer till blogginlägget


Tre tummar!
2019-03-07Håller tummarna!
2019-03-07Tack till er båda. 😊👍
2019-03-07Lycka till!
2019-03-07Du är modig!
2019-03-07Alltså det är fingång som gäller! Lycka till Per!
2019-03-07Tack till alla! Ja, fingång efter regelboken trodde jag, men inga domare fanns på plats, så det blev som gång vid en vanlig löptävling. Tempot fanns iaf, mycket nöjd för detta besked. Skrev en lång regg om kvällens äventyr. Sitter nöjd på tåget hemåt nu. 😀👍
2019-03-07Lycka till!
2019-03-08