En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Vasaloppet 2019

Jag kan presentera en race report redan kvällen innan. Det blir inget VL imorgon. Jag har haft migrän, legat i sängen hela dagen, inte kunnat äta och är helt slut. Det är inte ens något att fundera på.

Skittråkigt obv men utan att vara överdrivet positiv så hade det kunnat vara så mycket värre:

* min start har ju inte varit solklar alls det här året pga benproblem

* jag har tränat för lite, inte åkt långpass och inte seedat mig

* att få vara publik på Vasaloppet är faktiskt inte ett dåligt sätt att tillbringa en söndag, och särskilt inte när C. Lindgren åker sitt första VL, alltså min dotter

* väderförhållandena är tveksamma med ymnigt snöfall, motvind. (De drar upp spåren under loppet, de kommer inte att hålla men det inger trygghet att se pistmaskinen - ungefär ngt sånt sa VL:s sportchef)

Och som jag sagt till C ett antal gånger i kväll: Jag har åkt två lyckade Vasalopp, varav ett på en tid jag är nöjd med (snabbaste VL någonsin, men so what). Det är inte alla förunnat faktiskt.

Nästa år kommer benen vara i toppform, jag minst i startled 9 efter en framgångsrik träningsvinter och det kommer att vara sol, minus 5 och magiska spår. Och inte ett spår av backrädsla. 

Men det känns surt. 

2019-03-02 19:47.


Kommentarer till blogginlägget


Men åh så trist! Fint med listan på det som är bra ändå💕 Krya på dig!
2019-03-02Och det är nog jättebra för C med dig som stöd och support längs banan! En väl så viktig uppgift.
Självklart blir allting jättebra beträffande allting nästa år.
2019-03-02Nej så tråkigt ... Men snöfall och motvind i nio mil kan iaf jag vara utan, så 2020 kommer bli fantastiskt bestämmer vi nu.
2019-03-03Uhm förresten, årtalet? 2015?
2019-03-03Ska vi köra backträning inför 2020?! :)
2019-03-03Heja är roligt. Fast både supporters o åkare hade kunnat få lite bättre väder tycker jag.
Backträning är jag med på, så länge det är uppför och utan skidor 😉 vi kan köra en B10 (vilket enligt en jobbarkompis är tio raska promenader uppför Bräntis)
2019-03-03Tanken var nog utför och med skidor för att bota backrädsla, kanske t o m vätskebältet får vara med, eller vad säger Ingmari? ;)
2019-03-03Anade egentligen det men jag och min backrädsla är ett hopplöst fall. En gång blev jag smittad av VL-febern på jobbet. Vaccinerades dock raskt en en googling på Backar och Evertsberg med några skrämmande youtube-klipp i resultatlistan. Håller mig till skidfritt om det är backigt
2019-03-03Nästa år så kommer du att ha alla de där bästa förutsättningarna med dig! Hoppas att detta blev en bra dag, ändå, för både din dotter och för hennes hejarklack.
2019-03-03Oj, fel årtal! Jag är så van vid att 2015 var katastrofåret, men nu har det fått en konkurrent i 2019.

Det kändes rätt okej ändå på söndagen, mycket för att jag fortfarande var så däckad att det inte var något att fundera på (alltid svårare när man måste ta beslut på om man är sjuk/frisk) plus att vi verkligen hade en jättemysig dag som publik och serviceteam. Det var kul att se VL från andra sidan och vi hann träffa en piggelin Cicci i Evertsberg. :-)

Men när vi kom hem igår och jag packade upp skidkläderna blev jag så ledsen, och när jag tittade på slutet av VL (som jag inte sett) blev jag jättejätteledsen. Det är verkligen en stor besvikelse, och hur kul blir det om jag inte kan springa i sommar? Inga roliga långpass och inga tävlingar? Jag vill inte bara rehabba. Köpa en ny cykel? Mår för övrigt fortfarande inte helt okej.
2019-03-05Ja, jag är alltid intresserad av att bota min backrädsla! Jag visste inte att du också tillhörde denna exklusiva grupp, Linda.

Ja!. <3 Nästa år! 2020 kommer att bli fantastiskt. Dags för ett bra VL nu.
2019-03-05