Anna Karin D

Skidor och sjukdom

VM-skidåkare i linne och i sorbetsnö och en ny dopinghärva under uppseglande. Vart är världen på väg?

Och vart är jag på väg? Jag har tvingats till stillhet på grund av bland annat en riktigt förfärlig influensa i vilken det ingår en riktigt förfärlig hosta, djup och rosslig som hos den inbitnaste kedjerökare. Febern och det hela började redan i lördags, men det är som jag inte accepterar vad kroppen säjer mig, jag tänker att jag kan ignorera och gå på nästan som vanligt, så fogar sig nog kroppen. Dessutom är det så SVÅRT att göra ingenting. I måndags när febern ökade och jag inte riktigt var i form att ge mig ut, absolut inte jobba, så vad gjorde jag? Tryckte i mig alvedon. Bakade semlor. Planterade om krukväxter. Rensade kökslådor. Feberfrossa mellan varven - ny alvedon.

Tystnade kroppen? Insåg att det inte var någon idé att försöka gruffa om sjukdom? Icke. Blev bara värre. Igår var jag rätt utslagen. Det blev en del vila. Bra det. Vila och funderingar på vad jag håller på med egentligen. 

Alltså jag kan inte fortsätta såhär, tempot är för högt, det är aktivitet på aktivitet, inga pauser förrän "allt" är  klart. Kan ju inte kolla på Hemma igen förrän jag tränat, jobbat, lagat mat, vattnat blommorna, tagit reda på tvätten osv osv. Varför kan jag inte det? 

Nu är det säkert så att jämfört med andras tempo är mitt rena snigeltempot. Det är egentligen inte det...tror jag. Det är att...ja, vad ÄR det?  Kommer att ha några sjukdagar till att fundera över detta. Varför jag måste pressa mig så förbannat hela tiden för att stå ut med mig. Ju mer jag pressar mig, ju mer utmattad jag är, ju mer musklerna värker och yrseln svindlar efter tuffaste träningen....desto bättre fördrar jag mig.

Märkligt. 

Blir jag förresten nånsin av med denna influensa/magplåga/bronkit/pleurit/whatever? F-n vet.

(Och inte funkade det för Calle H idag heller.)

Hälsningar från sura AK 

Plötsligt har jag drabbats av ett märkligt sug efter sånt här (?????)

2019-02-27 14:49.


Kommentarer till blogginlägget


CalleCalleCalle.....
2019-02-27Och. Jag ger dig mer än gärna ett par namn (inte Calle). Men förstår om du är skeptisk.
2019-02-27Skeptisk? Till namnen?

2019-02-27Mest skeptisk till mina strategier för tillfället.....
:-)
2019-02-27Till samtalskontakt.
2019-02-27Ojojoj vad jag känner igen mig i det du skriver! Jag hoppas verkligen att du klarar av att ändra dina strategier och hittar ett sätt att bryta mönstret. (Och att du fortsätter att skriva!) Krya på dig!
2019-02-27Att de och de och de och de.....först måste göras innan jag kan göra något roligt (någon "belöning") känner jag igen. Vill liksom ha "rent bord" först.

2019-02-27Jag har rätt bra samtal med mig själv just nu. Får se om jag får mig själv att lyssna och lära. Svårt, jag är extremt envis och bångstyrig. Jag känner så väl min typ. Snackar så bra och klokt och fint, agerar och känner något helt annat....
Tack Caroline och Jenny!
Och Per - ja jag vet, vi är likadana. Och nästan nästan slår du mig lite beträffande det där! Ska vi jobba på att vara lite mer.....tillbakalutade?

2019-02-27Det blir inte lätt, men vi får påminna varandra. :-)
2019-02-27Du måste vara sjuk på riktigt - sådana där hjärtan och grodor är ju riktigt vidriga! ;-) Detta skrivet av Det stora godismonstret...
Insikt är bra. Hur du väljer att agera - eller inte - på den, det ger sig. Gör det bara inte till ännu en sak som måste klaras av innan du får göra något roligt.
2019-02-27Ja men eller hur, Helena!?? Jag fattar INGENTING! (beträffande gelegodiset alltså).
Choklad är jag inte sugen på, jag som är en sån inbiten chokladaddict. Men sånt här!
Allvarligt.
2019-02-28Skumt. Folk kallar mig ofta "duktig" för att jag inte vill ha när det serveras biologiskt nedbrytbar plast, vingummin, rödahjärtan osv, när jag inte är det minsta "duktig" så varför sug efter sånt nu? Har det gått över?
2019-04-05Oja! Jag har tillfrisknat. Choklad är åter mitt livselexir, gelegodiset åter läbbigt.
2019-04-05