En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Omstart - igen

När benen mest har vilat i en månad är det inte konstigt om de trots allt känns ganska pigga. Konditionen har också vilat i en månad. Den är inte lika pigg. Det här ställer till vissa problem nu när jag startar om – igen. 

Knappt hade jag sprungit med en bra känsla förra helgen så visade det sig att jag samlat på mig taskigt med karmapoäng, och jag åkte på en liten magbacill. Hyfsat lindrig, för all del, men inte trevlig för det. Det blev ytterligare några dagar med vila och dessutom tvingades jag dra ner på kaffet – ryktet om mitt kaffedrickande är visserligen betydligt överdrivet men jag gillar verkligen både mitt morgonkaffe och mitt efter lunch-kaffe – och i stället knarka Proviva till frukost.

Magen gick segrande ur vår lilla strid. Den är stark. Jag är svag. Så svag att jag har träningsvärk efter gårdagens gymmande trots att jag minskade viktmotståndet. Man kan tro att den lilla träningsvärken skulle vara bra för mig, att den skulle leda till att jag tvingades sänka tempot när jag sprang så att flåset skulle ha en liten chans att komma ikapp musklerna. Problemet är att jag under min sjukperiod har tappat precis all löpkänsla. Jag struttar på i den upplevda ansträngningen ”lugnt”. Snittider är inte viktiga nu. Det viktiga är att komma i gång och få kontinuitet i träningen. Problemet är att efter fem minuter inser jag att ansträngningen må vara hur lugn som helst men att jag inte har ork att hålla den ändå. Jag är som en nybörjare som inte orkar nåt och ändå inte har vett att lära sig att springa långsammare – trots att det i ärlighetens namn inte går så fort.

Fortsättning följer på: https://baddaren.wordpress.com/2019/02/24/omstart-...

2019-02-24 16:04.


Kommentarer till blogginlägget


Tålamod, snart springer du på igen.
2019-02-26Jag längtar tills det känns lätt igen men det går iaf framåt. Långsamt.
2019-02-27