En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Gemenskap och glädje igen

Vasaloppet skriver om Tjejvasan på Instagram:

"Tjejvasan. Den härliga gemenskapen. Det är nog den mest utmärkande egenskapen för det här loppet som både är en prestigefylld tävling och ett tre mil långt glädjetåg från Oxberg till Mora."

Jag har konstaterat det förut och jag konstaterar det igen: Varför måste man alltid betona glädje och gemenskap när det gäller kvinnors idrottande? Jämt. Även om man här också skriver att det är en "prestigefylld tävling". (Wow!)

Kan man inte bara få vara sur och individualistisk? Eller vara precis hur man vill? "Ett tre mil långt glädjetåg ..." OMG.

2019-02-09 09:22.


Kommentarer till blogginlägget


Frågan är om skribenten åkt i de bakre leden där oseedade fartraketer och mysåkande kompiskvadrater krigar om spåren ... Been there, done that.
2019-02-09Ja, hehe. Där står glädjen och gemenskapen högt i tak. Been there, done that också. :-)
2019-02-09Ett glädjetåg! Självklart måste du vara JÄTTEGLAD hela tiden oavsett du kräks eller har skoskav. Du är ju TJEJ och då är allt som har med idrott att göra bara på skoj....
2019-02-09hahaha, ganska komiskt ändå. folk ryter och morrar åt varann som i vilket lopp som helst. gemenskapen har jag inte märkt av. :-)
2019-03-11Haha, precis så. :-)
2019-03-13