Anna Karin D

Tips!

Till senaste numret av en välkänd tidning för löpare hör en bilaga, en tävlingsguide. 187 lopp du inte får missa! Eftersom vi ju inte FÅR missa dem, får vi ligga i. Det blir en ganska tuff uppgift eftersom flera av dem går på samma dag och alls icke i närheten av varandra. Ojoj. 

Nej, nu ska jag inte göra mig lustig över detta, lite inspirerande är det ändå att kolla in alla dessa lopp som jag kommer att missa! Istället ska jag titta närmare på den manual som är placerad i bilagan, före loppguiden alltså. Gör ditt livs race heter den och är nog tänkt som en löplopp-för-dummies, en nybörjarhjälp att genomföra ett lopp på ett smidigt sätt.

Här får vi följande tips och anvisningar: 

- du ska ha på dig nummerlappen även om tiden mäts med chip. (Att chipet ev skulle sitta I nummerlappen verkar uteslutet)

- dagen innan bör du nåla fast denna på tröjan och sätta fast chipet i ena skon.  (Inget annat chipalternativ verkar finnas - chipet ska sitta i skon. Dagen innan. Punkt.)

- kolla vilken busslinje du ska ta till starten. Dagen innan. (Bra tips, det tänker nog ingen på. Miljövänligt dessutom)

- Väl framme: stoppa en femtiolapp i byxfickan. (Inget annat alternativ ges här heller. Byxfickan? Vilken byxa? Tightsen? Svårt att veta.)

- Lägg INTE bilnyckeln vid ena bilhjulet (på bussen? Det var väl buss vi skulle åka?). Utan i fickan. Denna gång bör fickan ha lås, vilket inte verkar vara nödvändigt beträffande femtiolappen. Var du ska göra av din mobiltelefon förtäljer inte manualen.

- Värm upp. Uppvärmningen ska inte ske på blöt gräsmatta, för då blir du våt om fötterna. ( Jaså?)

- om du vill klä ut dig är det bättre att klä ut sig till Elvis än till noshörning. (Det är ett riktigt bra tips!)

- sju små råd får du sedan att ha nytta av vid vätskestationen, bland annat detta: " vrid med fördel huvudet bakåt och fyll på vätska i ena sidan av munnen". För med "rakt huvud" hotar vätskan att åka ur munnen. (Eehh..?)

-när du passerar mållinjen ska du sträcka armarna i luften och le. Du ska icke dölja din nummerlapp. Se bild.

- och sedan ska chipet av FRÅN SKON. Har du envisats med att snöra fast det där blir det jobbigt för dig. Du skulle ha använt plaststraps.

- Häng sedan medaljen runt halsen och låt den hänga kvar där under festmåltiden (ok?) på kvällen. Då kommer du att få många uppmuntrande kommentarer. (Sådetså!)

Dessutom ingår nedan avbildade bild där det tydligt framgår att nummerlappen fästs på ryggen vid start och någon gång i mitten av loppet, typ bakom en kulle, flyttas den till bröstet där den sitter fint vid målgång. Det framgår också att om du råkar vara gammal, ska du vara publik.

2019-02-09 07:32.


Kommentarer till blogginlägget


😊😊😊
Fin analys!
2019-02-09Bra! Då vet vi! 😊Och se hur det gick för han utan nummerlapp...☹️
2019-02-09Just det där med att flytta nummerlappen är nästan det jobbigaste med tävlingar. Alltid nervös att jag ska glömma.

2019-02-09Ha ha, först gäller att få tag i nycklarna till bussen! Sedan lite om att springa som noshörning, vi hade ju Rhino run i Borlänge 2018 och han som arrangerade den tävlingen har sprungit några lopp med den kostymeringen. Och ja, man tappar rätt mycket fart då.
2019-02-09"- Det är som att springa i en chipspåse, säger James Last, som ska tävla i löpning, klädd som en noshörning."
2019-02-09Svårt det här med att springa lopp, ett jättekrångel! Mycket att tänka på. Speciellt det här med nummerlappar och chip (chips ej att förglömma... Varför inte helt enkelt klä ut sig till chipspåse?)som verkar vara en hel vetenskap. Tur att en seriös facktidning tar upp detta, reder ut begreppen...
2019-02-09(för att det inte ska verka som om jag gör narr av dem som springer som noshörningar, vill jag bara säga att James gjorde det för att samla in pengar till de utrotningshotade noshörningarna och han gjorde det i en dräkt lånad från London marathon där många springer som noshörningar)
2019-02-09:)
2019-02-09Tack för en väldigt kul blogg! 👍😀
Jag tänker, oj vad den tidningen gör det svårt för oss. Nu är det mycket att tänka på!
2019-02-10Ha ha Ostbågar är bättre än chips när jag laddar dagen innan marathon
2019-02-10Rolf: vad tror du då om att springa utklädd till ostbåge? Kan det funka tom bättre än Elviskostym? Men kanske blir det jobbigt med nummerlappen. Och VAR ska man stoppa femtiolappen?? Hmm...
2019-02-10Femtiolappen har man ju gjort av med på ostbågar....
2019-02-10Sedlar lägger du din stabila löparbehå. Stod det inget om den i tipsen?
2019-02-10Inte ett dugg om förvaringsmöjligheter i sportBHn!
2019-02-10Uppenbarligen är manlig tidningsredaktör. :-)
2019-02-10Vet inte var jag ska ha ostbågarna när jag springer
2019-02-11Underbart inlägg, fick mig några sköna skratt!
Jag har uppenbarligen alltid haft för mycket pengar, hundring och tjuga... För att täcka stort och smått. Har lite vikt att kapa där. 50 nästa :)

2019-02-16
2019-03-20