Iben Kronborg

Är UV-kläder effektiva?

Eftersom antalet människor som utvecklar hudcancer fortsätter att stiga, frågar många människor, är UV-kläder effektiva?

Vi vet hur viktigt det är att bära solskyddsmedel på vår hud på grund av den höga risken för skador från solens ultravioletta (UV) strålar. Många människor som tillbringar mycket tid i solen utan solskydd utvecklar ofta för tidigt åldrande hud och hudcancer.

I åratal har säkerhetsexperter betonat vikten av att bära solskyddsmedel i form av lotioner och sprayer. Ny teknik har dock gjort det möjligt att nu producera UV-kläder.

Är UV-kläder effektiva för personer som är känsliga för solen?

Många människor med ljusare hud undviker direkt solljus så mycket som möjligt eftersom de bränner sig så lätt. UV-kläder kan hjälpa till att skydda huden, så att de kan njuta av utomhusaktiviteter som de en gång gjorde.

En viktig anmärkning: även om personer med mörkare hudtoner inte bränner sig så mycket som de med ljusare hy, kan ultravioletta strålar från solen fortfarande vara till skada. Det är därför som även människor som har en solbränna, fortfarande behöver solskydd.

Är UV-kläder effektiva för barn?

Absolut! Barn har mycket mer känslig hud än vuxna, och det är därför föräldrar måste vidta särskilda försiktighetsåtgärder för att skydda sina barn. Även om vissa märken av solskyddsmedel är effektiva i att erbjuda skydd, erbjuder UV-kläder, som till exempel solhattar och solkepsar, ett dubbelt lager av skydd.

Är UV-kläder effektiva för personer som tar mediciner som gör dem mer känsliga för solens skadliga strålar?

Vissa mediciner som människor kan ta har biverkningar som gör exponering för solen till en verklig fara. Det kan ta så lite som 30 minuter i solen för dem att uppleva solbränna på grund av medicinen de tar.

UV kläder erbjuder skydd som kan tillåta dem som hanterar denna fråga att mer fritt njuta av utomhusaktiviteter.

2019-02-07 07:39.


Kommentarer till blogginlägget

Arkiv