Anna Karin D

Tävlar i Trelleborg

(Jag har fortfarande inte satt upp lampan i taket, men jag har förberett mig mentalt).

Det är en sån där nästan overkligt klarblå förhöstdag i dag här i skåne. På väg söderut i en rätt tidig förmiddagtimme känns det som om det vore möjligt att se till tyska kusten, kanske ända till alperna?? Om man hade befunnit sig en aning högre över havet. Det gör vi nu inte, men Turning torso och bron avtecknar sig skarpt mot horisonten. Och hörullarna ligger blekgula på fälten...och.. och..
Nä nu var det inte naturpoesi jag skulle ägna mig. Men det ligger en slags mogen stillhet över landskapet.

Har tävlat. I Trelleborg, där palmerna står på rad. I krukor förvisso, men ändå.

Mitt motto är att ha kul, och mitt mål är att vara mållös. Mottot höll jag men målet....
Jag HADE nog tänkt att jag skulle klara milen på under femtio. Det gjorde jag nu inte, men vaddå! Närmare än så här har jag inte varit på den här sidan 40.
Nästa år går jag över det där magiska talet, åldersmässigt alltså, det är förfärligt tragiskt men ofrånkomligt. Kanske skulle jag lägga någon slags symbolik på det hela? Under femtio innan jag är över femtio, typ. Eller samköra det hela - ett millopp på födelsedagen? Springa som en gasell, for the last time in my life, innan ålderdomen slår ner mig i korsordsfåtöljen för gott.
Hmm....! Jag hade visst ett mål ändå. Och nu har jag visst fler.

Men, detta är positivt: stressen före har lagt sig betydligt, toabesöken har inte varit lika perverst många före start och det gick att äta en banan rätt omgående. Wow! Smiley

Att jag kroknade mot slutet..tja, det berodde inte på värmen. Eller på energibristen. Eller förkylningen...och jag blev ordentligt påhejad på kritiska ställen utmed banan, så.... Nä, jag är inte bättre än så här, helt enkelt. Men än sen?

En lite skojig detalj är att tonårssonen, snart 17, var på ett bottennappshumör när jag väckte honom mitt i natten (kl 8.03). Skulle inte med, kände sig sjuk, hade ont i huvudet etc etc. Blev övertalad och sov sig igenom bilresan ner.
Och sprang jättebra......!

Ok, när går nästa lopp?

Smiley
2008-08-30 13:51.


Kommentarer till blogginlägget


Kämpa på , du får mig att längta till Skåne med din miljöbeskrivning de där palmerna i trelleborg har jag visat min man som är Ångerman länning. Är från början en Åkarpstös vilket gör att jag känner igen mig i din beskrivning. Lycka till med nästa lopp
2008-08-30Tack för miljöbeskrivningen och ännu en underhållande blogg. Det är fantastiskt att i anden kunna förflytta sig till andra delar av världen bara genom att läsa andras beskrivningar. Nu vet jag hur det ser ut i Trelleborg, vi åkte förbi palmerna i somras, så jag kunde se det framför mig när jag läste din beskrivning. Det var då jag lyckades bli av med frugans mobil.
2008-08-31Hej! Vad kul att du också hänger här. :-)

Jag tycker att du är superduktig! Jag hade dock aldrig kunnat gissa att du var "så gammal" - hade gissat max 40, men då hade det ju varit mycket jobbigare för dig att springa milen... :-)

Kul att ses igår, och jag är imponerad av Joel som vanligt!

/Karin
2008-08-31