En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Andra veckan

Andra veckan med paleo, utan godis och CELSIUS! Det har gått ganska bra, faktiskt. Paleo är ganska roligt att äta efter, även om vi inte hundra procent strikt. Men vi fasar in vissa saker och bygger upp kosten efter det. De mest radikala förändringar vi gjort hittills är:

  • Inget pasta, ris, vetemjöl, havregryn 
  • Inga färdiga såser som Blåband, färdiga rätter osv
  • Väldigt mycket mindre mjölkprodukter - dock inte uteslutande

Vi äter mycket en del rotfrukter och potatis till maten. Jag vet att paleo inte är potatis, men eftersom vi inte äter 100 procent strikt så har vi sagt att det är okej. Jag varierar min frukost med ägg, turkisk yoghurt med paleo-granola, alltid nån frukt till, smoothies och på helger lyxar jag till det med bananpannkakor. Jag trivs ändå med allt det färgglada man får att äta. Är mätt längre, orkar mer, bättre hy, sover bättre. Gått ned 1 kg första veckan, men jag vet egentligen inte om Paleo bär huvudansvaret. Åtminstone inte helt själv. 

För vi har faktiskt lagt av helt med godis, chips, kakor - ja, ni fattar, men den största förändringen jag har gjort är att jag slutat med celsius! Den största lasten jag har haft de senaste 5 åren. Säkert druckit 2-3 om dan, ibland mer. Alltid känt mig plufsig och fet i hyn men kanske inte riktigt kopplat ihop det med det. Så fredagen efter London-resan så slutade jag bara tvärt, sen dess har jag inte druckit. 9 dagar utan och det har gått bättre än förväntat. Det går bättre än förväntat. Jag ser ju att hyn blir bättre, att svullnaden minskar och jag mår allmänt bättre. Det är ju faktiskt det viktigaste hälsovinsten för mig - att må bra.

Jag har inget mål med vikten, eller så kanske jag har det fast jag inte är redo att säga det än. Det måste bära lite frukt allt det här först. Men det går bra och det är roligt! Det är ingen diet utan bara en förändring. Och förändringar brukar för det mesta vara bra. :)

2019-01-15 08:24.


Kommentarer till blogginlägget


Jag åt paleo förra året och tyckte det gick jättebra. Kan tipsa om paleogodis om du kolla recept på tex paleoskafferiet. Finns mycket gott!
Jag upplevde också att hyn blev mycket bättre men däremot fick jag besvär med kramp vid långalöprundor och det är något jag aldrig haft besvärmed innan. Så det var något som saknades i kosten för min del.
Hoppas det funkar bra för er! :)
2019-01-24