En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Rodd

På gymmet finns det ju ett antal pulshöjande maskiner för oss att välja på. Du kan ställa dig på löpbandet om du vill springa eller för en skonsammare träning väljer du kanske en crosstrainer. Ifall du föredrar att cykla är det ju bara att sätta sig på en motionscykel och börja trampa. Det finns maskiner för att likna trappgång, skidåkning och ja rodd som jag tänkte skriva om idag.

Jag ska erkänna att jag har inte funderat så mycket på det här med rodden och själva maskinen innan utan har bara satt mig och börjat ro. Men nu tänker jag mer som jag gör med styrketräningen, alltså att göra rätt för att kunna maximera min träning och inte dra på mig några onödiga skador. 

Det är ju faktiskt en relativt skonsam träning.

Jag har under ett år varit väldigt begränsad då jag haft en fot som inte velat som jag velat. Inklämd nerv tror sjukgymnasten och ordinerat vila från det som gör det värre. Vilket visade sig vara det mesta. Sedan lyckades jag få en jobbig inflammation under ena skulderbladet som både var väldigt smärtsam och inte riktigt ville ge med sig.

Nu är är det bättre i axeln men foten, ja ja allt tar sin tid. Men jag behöver komma igång igen. Så rodd till att börja med och varva med cykel för att inte utmana axeln för mycket..och kanske till det allra viktigaste att TRÄNA LAGOM!

Jag blir väldigt trött i just bak mellan skulderbladen. Känner inget i varken benen eller magen så jag gör inte rätt helt enkelt. 

Kanske är det bara jag men jag tycker om att götta ner mig i sådant här. Det blir roligare, för mig i alla fall, när jag har en större kunskap och förståelse för det jag gör. Det blir liksom mer kul att sätta mig på roddmaskinen och köra för att se om jag kan få till tekniken.

Musik i mina lurar..

https://youtu.be/TmZuJlBcR34

2019-01-05 18:33.


Kommentarer till blogginlägget


Jag ror mycket av och till. Väldigt mycket inspiration och kunskap finns ju att hämta direkt från https://www.concept2.com/indoor-rowers/training Dessutom har Concept2 många roliga utmaningar att delta i, för att göra det litet roligare. Just nu January Revolution. Bara ett tips :-)
2019-01-05Nämen, detta ska kollas upp!!
Tack för bra tips Eva👍
2019-01-05Jag kör med rodden då och då. Känner inte heller av benen så mycket men har börjat tänka på att jobba mer med benen,dvs trycka iväg med dem. Magen kände jag av första gångerna jag använde rodden för ca 6 år sedan. Var några muskler tydligen man kom åt extra med den! :)
2019-01-06I själva draget ska ordningen vara ben-rygg-armar och när man går tillbaka den motsatta ordningen förstås, armar-rygg-ben. Dvs det är benen som gör det största jobbet.
2019-01-06PS. Med "ska" menar jag förstås när man gör enligt instruktionsboken och när man vill få ut mest kraft på effektivast möjliga sätt. Annars finns det förstås inget "ska" :-)
2019-01-06Ja, Lena och Eva det är ju helt klart en viss teknik 😁
Men det är lite roligt ändå att försöka ge sig på att göra det på "rätt" sätt för att se vad det gör.
Var inne på gymmet och testade att ställa in maskinen idag. Konstaterade belåtet att det gick väldigt bra. Satt och var lite mallig faktiskt😂😂
2019-01-06Bra jobbat Maria!
2019-01-06Jag tyckte jag försökte ta i med benen mer men det var jättebra att se i videon hur man kunde öva utan fotstraps.Ska testa idag! Och sen har jag faktiskt kört sådär uppdelat från början men ibland har jag trott att man ska flyta i rörelsen. Får tro på mig själv mer där!
Iaf tackar för bra instruktionsvideos och ska bli kul att testa idag som sagt :D
2019-01-07Lena, det var det som jag också gillade med just det klippet, att han visar först felet och sedan hur vi kan göra för att försöka få bort det.
Visst är det kul 😁
2019-01-07https://youtu.be/HSQGoxB4bts
Här tycker jag han förklarar själva draget bra. Självklart gör man väl inte själva felet tänker jag, haha! Men tanken med benen och draget var intressant.
Nu börjar bli så mycket teknik att jag blir snurrig😅
2019-01-07Hoppade över fotstrapsen idag och det gick jättebra. KÄnns som jag gjorde rätt iaf . Tyckte att det kändes mer i skuldror och överkropp idag av någon anledning :) Bara att jobba vidare :D
2019-01-07Roligt👍
2019-01-07Kämpa på Maria 😊💪💪💪 gött att se att du är igång💪😊 själv håller jag mig till att gå raskt och kanske löpa lite emellanåt
2019-02-02Jag kapsejsade en gång, det var inte roligt. Men det fanns skrattade åskådare
2019-02-10Gött Janne!!

Oj Rolf, det var en bedrift😂

2019-02-11