En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

2018 - från fellrunning till maraton

Nyårsafton för ett år sedan. Klockan är kvart i tolvslaget och jag och Farornas Konung sitter där i lugn och ro och vakar in det nya året. Då hörs plötsligt ett brak och Maratontrollet kommer hjulande rakt in i huset. 

- Maaaraton! Vi ska springa maaaaraton! ropar han och knycker förtjust åt sig min konjakskupa och sveper i sig de sista dropparna Grönstedts.  

Jag protesterar lite lamt, säger att det inte är nån brådska alls, att vi kan anmäla oss nån annan gång. Maratontrollet påpekar att de höjer priset efter nyår. 

- Ju billigare, desto billigare, piper han och det låter ju vettigt. 

Jag som inte är van vid att vara vaken så här länge är svag. När han spänner ögonen i mig hör jag mig säga: 

- Vi kanske ska anmäla oss till Frankfurt Marathon. De höjer priset om en kvart. 

Farornas Konung tittar lite roat på mig och på mitt tomma glas – det var inte jag, det var Mållgan … menar Maratontrollet – och nickar sedan lika snusförnuftigt som det där jäkla trollet. Jodå, det är en bra idé, tycker han också. Så då gör vi det. Anmäler oss. Är klara precis när klockan slår tolv. Och sen ägnar han flera månader åt att, så snart han får tillfälle, påpeka att det minsann var min idé. Som om han inte kan se skillnad på mig och ett maratontroll. Antagligen ser jag ut som ett troll. 

Ja, det här var ett litet tips på vad man kan ägna sig åt på nyårsafton när tolvslaget närmar sig. I år har jag varit smartare och lurat Maratontrollet – jag har redan anmält mig! Efter sex målgångar börjar jag nämligen så sakta närma mig den tionde, den som ger ett permanent startnummer. Farornas Konung fick sitt i höstas, och detta har blivit ett långsiktigt mål även för mig där varje mara är ett litet delmål på vägen.

Fortsättning följer på:https://baddaren.wordpress.com/2018/12/31/2018-fra...

2018-12-31 10:48.


Kommentarer till blogginlägget


Se bara till att inte försöka skicka hit det där trollet! Då åker det ut fortare än kvickt ;-)...
Gott nytt år!
2018-12-31Han är jättesnäll, bara lite tjatig :)
2018-12-31Nu fick jag iofs en idé... om du skickar hit honom i månadsskiftet februari/mars kan jag ta med honom till IVSM i Atleticum och omvända honom! :-D
2018-12-31Haha, akta så att han inte omvänder dig!
2019-01-02