Lena Johansson

Summering av 2018 och nya mål 2019!

2018 började i stor stil i januari då jag sprang min första halvmaradistans i livet!

Ett årsmål uppnått och även ett livsmål faktisk. Så roligt!

Under våren följde flera halvmarapass och i maj var mitt första ultralopp Örebro backyard ultra. Det gick bra tills jag fick kramp under femte varvet och beslöt att nöja mig med fem varv vilket resulterade i 33.5 km - och alltså 12 km distansrekord!

Lite småskavanker under året men inte några riktiga löparskador förrns i december. 

Däremot har jag haft lite besvär med min Levaxindosering och legat på för låg dos under några månader i sommar, vilket resulterade i viktuppgång på 5 kg samt sänkt immunförsvar som gjorde att jag åkte på en rejäl sjuka två veckor i augusti.

Tränade upp mig och kunde deltaga i Kilsbergsleden 14.7 km där jag fick min första placering i löparlopp! 3:e plats i min åldersgrupp K50. Var jättekul! 

Efter det en fin höst med mycket terrängträning och kom upp i form eftersom Levaxinet rättade till sig!

Avslutade löparåret med att uppnå 100 sprungna mil under året men råkade snubbla och fick en sträckning oturligt. 

Beslutade mig för att låta det ta sin tid och då jag åke på influensan så blir det att träna  lågintensivt ett tag och komma igång försiktigt med löpningen igen under januari. Samtidigt passar jag på att kaloriräkna och gå ner de extra 5 kg jag lade på mig iom att medicindosen var för låg! Man får inte misströsta utan gräva där man står och veta att snart är man igång igen!

Dessutom tror jag att timingen i formen ligger bättre i tid då Götebrogsvarvet och Öbu går i maj och då bör jag vara i bra form och inte uttröttad.

2019 har jag anmält till mitt första Göteborgsvarv och tio dagar efter det går Öbu, där jag siktar på ultradistans (7 varv). Annars blir det ett nytt försök i Säfsen sommarbackyard i början på augusti då jag kan få en chans på nytt rekord! 

Räknar med lång återhämtning efter långloppen så vad det blir mer får vi se under året.

Årets mål är att uppnå maraton/ultradistans på lopp eller hemma! 

2018-12-30 13:17.


Kommentarer till blogginlägget


Kul läsning! Bra jobbat med träningen under året Lena :) Vi kanske ses på något lopp. Planera gärna in Wadköpingslöpet till hösten.
2019-01-01Tack Anna!
Ja vi träffas säkert framigenom! Vore kul!
Ska kolla upp det loppet! :D

2019-01-02