Rebecca Söderström

Bästa Tips att förbättra det mentala spelet på golfbanan

Golf är en sport som kombinerar skicklighet med mental styrka och fokusering. Framförallt är den mentala biten väldigt avgörande och den som inte klarar av det mentala spelet blir inte framgångsrik ute på banan. Det finns dock ingen anledning till oro, det finns nämligen massvis med metoder för att lära sig behärska nerver och liknande, samt att bli skickligare på den mentala biten av sporten. Detta ska vi guida dig igenom i den här artikeln. Vi ska även förklara fenomenet hur din spelmiljö kan hjälpa dig med de bitarna.

Golfklubbar Stockholm

Givetvis är det viktigt att få mycket träning, både på det mentala och det speltekniska för att förbättra alla delar av ditt spel. Då räcker det inte med att bara träna under högsommaren när banorna är som finast. En riktig skicklig golfspelare behöver kunna behärska spelet i många olika väder och yttre förutsättningar. Därför kan det vara smart att redan på vårkanten vilka öppna golfbanor som finns då. Finns många golfklubbar i Stockholm med lång säsong.

Egenskaper hos en bra golfspelare

Det finns såklart många egenskaper som är viktiga för att bli framgångsrik på golfbanan. Men om vi lämnar de rent speltekniska detaljerna och istället fokuserar på de delarna som har med det mänskliga psyket och allt runt omkring att göra. För golf är som sagt till stora delar en mental sport där man inte blir någonting om man bara tränar på det rent spelmässiga detaljerna.

Lär dig kontrollera dina känslor och reaktioner

Detta säger sig i princip sig självt att det är viktigt för att lyckas på golfbanan. Väldigt få golfspelare klarar av att vara arga och prestera samtidigt. Viktiga saker att tänka på här är att glömma och gå vidare fort. Är du fortfarande arg för föregående slag när du ska slå nästa är risken väldigt stor att det kommer bli ett nytt misslyckat slag. Det finns nämligen ingen möjlighet att ändra på ett redan slaget slag, så varför hålla på och älta det? Ett tips kan vara att börja tänka på något helt annat än golf när du gjort ett dåligt slag. Sedan ställer du om huvudet igen när det är dags för nästa slag. Annars kan man ta fram en klassiker som att ta några djupa andetag och räkna till 10. Allt som fungerar för dig när det gäller att dämpa dina känslor över ett dåligt slag är en bra metod. Samtidigt är det inte bra att vara för glad efter ett lyckat slag. Det gäller hela tiden att fokusera på nästa uppgift.

Ha kul

Detta kan låta som ett enkelt och simpelt tips, men är de facto kanske det allra viktigaste. Golf är ett spel och som alla spel är det viktigaste att ha kul. Det kommer göra dig mer harmonisk på banan och med största säkerhet också mer framgångsrik. Försök hitta glädjen i spelet och att utvecklas på kontinuerlig basis. Ett annat sätt att hitta dit är att försöka tänka tillbaka på vad det var som fick dig att falla för spelet en gång i tiden.

2018-12-14 13:51.


Kommentarer till blogginlägget