Caroline Hammaräng

Jag kan numera titulera mig

Diplomerad kostrådgivare. Jag skrev tentan förra tisdagen och fick resultatet igår.

Till en väldigt stor del kan jag tacka min coach på IPS, om inte för själva resultatet så för att tentan blev gjord. Det var hon som fick mig att boka ett datum. Det var också hennes förslag att fråga om jag kunde få en anpassning av tentan.

På grund av mina stora problem med utantillinlärning kunde jag få välja mellan två typer av anpassningar. Antingen kunde jag skriva en ”vanlig” tenta (och hyra en skrivplats för det på Vuxenutbildningen i Eslöv) men få sex timmar på mig istället för fyra. Eller så kunde jag göra en digital form av tentan hemma vid min dator. Jag valde det senare.

Strax före klockan nio fick jag ett mail med en länk direkt in till deltentamen A. Den fick ta max 30 minuter och bestod av flervalsfrågor där man skulle välja ett av tre alternativ. När jag skickat in den fick jag ett nytt mail med en länk direkt in till deltentamen B. Den hade jag 3,5 timmar på mig att genomföra. Den bestod av en del faktafrågor men mestadels olika kundfall. Man skulle ge konkreta och/eller övergripande råd gällande kost och/eller hälsosamma levnadsvanor, beskriva hur man tänkte lägga upp samtalen med kunden i fallet med mera. Jag fick själv hålla koll på tiden

För godkänt krävdes 70 %. I mailet med resultatet stod att det för godkänt krävdes 66,5 poäng. Jag hade 92. Om jag har räknat rätt innebär det att jag hade tre fel.

När euforin lagt sig kom tankarna. Jag hade ju inte gjort ”på riktigt”. Som ”alla andra”. Blivit ”särbehandlad”. Rentav fuskat mig till diplomeringen.

Det tankegänget för dock stå i ett hörn just nu. Jag är lättad och stolt. Och diplomerad kostrådgivare, men det sa jag kanske innan.

2018-11-30 16:57.


Kommentarer till blogginlägget


De tankarna kan du bränna upp på en soptipp någonstans. De hör inte hemma här. 😊

Stort grattis! Vilken prestation! 👏
2018-11-30Klart du ska vara stolt! Du blir ju inte en sämre kostrådgivare eller har sämre kunskaper i ämnet för att du gör tentan på ett annat sätt. Grattis!
2018-12-01Tack! 💙
2018-12-01Stort Grattis!!
2018-12-04Tack så mycket.
2018-12-04Åh, vad roligt Caroline! Stort grattis. Och kram!
2018-12-19Tack & Kram!
2018-12-19