Natalie Persson

Race Report Frankfurt Marathon

Efter Stockholm Marathon i Juni bokade jag genast in ett nytt marathon för att få revansch. Det blev Frankfurt Marathon, då det ligger sent på hösten och är svalt väder samt en väldigt platt bana. Som gjort för att springa ett snabbt lopp och eventuellt nytt PB!

Träningen har inte riktigt gått som planerat sedan Stockholm Marathon, eftersom jag inte kunde låta bli att ställa upp på utmaningen Nordic Islands Adventure Race. Något som jag inte ångrar en sekund! Men med flera grenar att fokusera på och mycket tid för återhämtning, så har det blivit mycket mindre löpning de senaste månaderna. De enda riktigt långa långpassen jag har fått till de senaste månaderna är Salomon 27K och Lidingöloppet. Två grymt bra genomkörare, men kanske inte så specifik träning för en platt mara ;)  

Kroppen kändes ändå redo för utmaningen i Frankfurt igår och jag tänkte försöka gå för sub 3:20 och ligga och snitta på mellan 4:40-4:45min/km. Vädret var också helt ok med ca 5-7 grader och ganska blåsigt, men helt klart mycket bättre än värmeböljan i Stockholm... Första halvan var lättsprungen och flöt på fint och jag lyckades hålla den tänkte farten. Jag smygtittade på pulsen på klockan och såg att den dock låg lite i gränslandet till för högt och nära min tröskel, men ignorerade den och försökte gå mer på känsla. En känsla som kändes behaglig och under kontroll tills ca 26-27km in i loppet... Helt plötsligt var energin nere på 0 och benen vägde bly och jag blev illamående. Jag hade fyllt på helt ok med energi i form av egna gels, motivationen fanns där men kroppen orkade inte längre. 

Farten gick ner ordentligt sista milen och andra halvan av loppet tog 1h & 57min VS den första halvan på 1h & 41min. Jag hade förhoppningar om att lyckas hålla ihop det mycket bättre, men träningen de senaste månaderna har helt enkelt inte varit tillräckligt marathonfokuserad och kroppen var inte redo for sub 3:20.

Nu tänker jag bryta ihop och komma igen nu, för jag tror starkt på att år 2019  kommer att bli ett riktigt bra löpår och att jag får en revansch på maran då. Tar ändå med mig PB:n på milen, kvartsmaran och halvmarathon från i våras, så ska inte låta ett(2!) marathon dra ner hela löparsäsongen ;) 

Nästa utmaning blir Barcelona Halvmarathon i Februari, både en favoritdistans och favoritstad! 

Over & out/

Natalie

2018-10-30 06:47.


Kommentarer till blogginlägget


Bra jobbat !!!
2018-10-31