Caroline Hammaräng

Läkarbesök / IPS / Samtalsterapi / Avvisad igen / Helgen som gick & Veckan som kommer

Läkarbesök på PÖT 7/8

Vi kom överens om att lägga till Anafranil i medicineringen och minska på Lamotrigin och Brintellix. Jag började med 25 mg Anafranil. Tolererar jag 50 mg, vilket det verkar som att jag gör, ska vi minska ytterligare på Brintellixen. Jag ropar verkligen inte hej än, men det verkar som att det skett en viss förändring vad gäller energi och initiativförmåga.

Har äntligen fått börja hos IPS

Hade jag inte haft dystymi, eller någon annan psykiatrisk diagnos, hade jag inte varit inskriven på psykiatrin och hade därmed inte kunnat få ta del av den här insatsen, som jag verkligen tycker är någonting utöver det vanliga. Jag träffar min ”coach” (yrkestitel arbetsspecialist) där 1-2 gånger i veckan. Vi har också ganska mycket mailkontakt. Just nu håller vi på med en djupgående kartläggning av mig och min situation, redigerar mitt CV och försöker få någon ordning på mina studier. Läser man det så här låter det inte som så mycket men det är faktiskt ganska krävande för mig.

Fick i början av september äntligen min remiss för samtalsterapi av primärvårdsläkaren

Bara för det tar Elisabeth numera bara emot remisspatienter i Kristianstad. Hon har slutat på WiseLiving och jobbar endast privat i Lund. Visserligen kommer hon nog att få ett avtal med Region Skåne i december, men den processen är tungrodd och långdragen. Därför har jag på Elisabeths rekommendation bestämt mig för att börja hos en psykolog i Lund. Hon har avtal med regionen från den 1 oktober och jag ska träffa henne den 5:e oktober. För en vecka sedan träffade jag Elisabeth och gick igenom vad jag ville att hon skulle rapportera vidare till denna psykolog.

Jag har också passat på att bli avvisad igen

Hen kände inte för att ta upp kontakten ”så här efter något decennium”. Vad gör jag för fel? Om det har med de andra att göra varje gång jag tar en kontakt känns det ju rätt hopplöst. För att inte säga helt hopplöst. Det känns liksom som att jag blir avvisad lite för ofta för att det bara ska handla om tillfälligheter/slump.

Helgen bjöd på så kallad blandad kompott

Bland annat Knud och hans efterdyningar.

Jobbade i fredags kväll. Mina regnkläder hjälpte knappast när jag åkte till Friskis. Och då åkte jag ändå buss större delen av vägen.

I lördags var jag och storhandlade efter yogan och skulle ta bussen hem från ICA Tuna. Bussen skulle bara vara fem minuter sen och därmed komma precis när det började regna. Det gjorde den inte. Den kom inte. Och den kom inte. Där stod jag i monsunregn och stormbyar. Papperskassarna började obönhörligen förvandlas till papier-maché trots mina fåfänga försök att skydda dem. Till slut tog jag ryggsäcken och alla mina kassar och började gå tillbaka mot affären. Jag brukar korsa vägen där det tidigare varit ett övergångsställe; där finns det kvar en sorts ”plattform” i mitten av vägen. När jag kom till denna plattform gick den ena papperskassen sönder. Lämnade allt och gick och hämtade en kundvagn. Lastade i varorna under tiden som bilisterna körde förbi utan att sakta ner, vilket gjorde att jag blev om möjligt ännu mer genomblöt. Jag behöver väl inte säga att det när jag började gå klarnade upp, solen tittade fram och bussen kom körande. Dra åt helvete tänkte jag, gick tillbaka in på ICA och köpte en stor shoppingbag i plast med tyghandtag och en tygkasse. Packade om varorna och ringde efter en taxi.

Efter det kände jag mig mycket väl värd fikafrossa, Hockeylördag och pizza.

Jobbade i går. Hade gått och lagt mig i tid och ätit mer än tillräckligt kvällen före men kände mig av någon anledning ändå fullkomligt såsig i huvudet. Såsigheten varade dock inte hela tiden; stundtals var det väldigt mycket att göra och vid sådana tillfällen blir jag vad jag inte finner något annat ord för än ”speedad”.

Denna vecka jobbar jag ikväll och på fredag kväll samt lördag (börjar klockan 13 och stänger 16:30) och söndag (öppnar 10:30 och jobbar till 14:15). På onsdag är det IPS och på torsdag ska jag på en IT-mässa. På lördag ska jag ordna ett firande av en blivande 43-åring. Lägger man sedan till de tre timmar tre dagar i veckan som min coach på IPS uppmuntrar mig att ägna åt att plugga har jag ju sjuuukt mycket att göra…..

Nu är det snart dags att ta sig till Friskis mellan hagelskurarna.

Nya kost- & träningsupplägg kommer!

2018-09-24 16:38.


Kommentarer till blogginlägget


Åh, precis så där är det. Man ska aldrig byta kö ... Fast du var ju tvungen att skaffa en hel kasse. Tänk istället om den gått sönder när du gått av bussen och inte kynde skaffa en ny?
Men det är ett oskick att de tar bort övergångsställen och gör gångpassager för att bilisterna kör på folk. Man ste ju fortfarande över gatan.
2018-09-25Aldrig mer papperskassar när jag handlar.
2018-09-25