En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Den ädla konsten att hålla igen

Farornas Konung har fått storhetsvansinne och börjat testa mina gränser. Det är längesen det räckte med bara långpass och lite distanspass. Sedan några år tillbaka kör jag också marafartspass. Och nu säger han att det vore bra om jag kunde göra ytterligare ett kvalitetspass varje vecka, nåt slags intervaller. Dessutom, när jag är på uppdrag ute hos kund och mumlar att jag ska springa hem därifrån den första av de två dagarna blir han glad och säger att vi kan ha sällskap. Det är ju kul att göra nåt tillsammans, förstås. Om det nu inte vore för att han är nästan dubbelt så snabb som jag och eftersom jag vill verka duktig så ilar jag på så mycket jag kan, bara för att han inte ska förstå att det är för snabbt för mig. Ironiskt nog är det jag som får sätta tempot så jag har bara mig själv att skylla. - Du pinnar ju på riktigt bra, säger han och jag biter ihop och säger inte ett ord om att jag har sprungit alldeles för fort och att sista biten på solokvist kommer att bli en plåga – vilket den också blir.

Nöjd med det ger han mig ett förslag på intervallpass som jag ska köra nästa dag. Jag är noga med att poängtera att han kan få ge mig just ett förslag. Vi vet båda två att jag kommer att göra som han säger, åtminstone försöka, men det känns ändå lagom obstinat att säga att det är jag som springer så jag kan modifiera utifrån vad som passar mig. Vem sa att jag är lättcoachad?

Så han föreslår att jag ska springa intervallstege. 4-3-2-1 minut fart och sen tillbaka 1-2-3-4 minuter fart igen och hela tiden med en minut joggvila däremellan. Det är ett pass som ger resultat samtidigt som det är förhållandevis skonsamt. Jag har gjort det en gång tidigare, och det var grisjobbigt, men det är ju flera år sen och mycket har hunnit ändras. Som vanligt får jag ingen direkt riktlinje när det gäller tempo utan jag ska själv springa på upplevd ansträngning. Tillräckligt snabbt för att få nån effekt. Tillräckligt lugnt för att klara hela passet.

Fortsättning följer på: https://baddaren.wordpress.com/2018/09/22/den-adla...

2018-09-22 19:21.


Kommentarer till blogginlägget


Rolig blogg. Kul läsa.
2018-09-24Tack.
2018-09-24