Caroline Hammaräng

Restaurangvandring

Tanken var egentligen att tura. Men reglerna för Turabiljetten är ändrade; nu får man bara ha bordet tur och retur x2. En timme och tjugo minuter för att beställa en trerätters, få maten, äta och dricka. Kasta i sig maten och halsa vinet? Hur tänkte dom där liksom?

Därför blev det istället en så kallad restaurangvandring i Lund.

Förrätten intogs på Botulfs restaurang bar & café. Vitlöksbröd till mig och nachos till sällskapet. Varsin Heineken till det.

Sedan vidare till Stäket. Vi hade inte bokat bord men lyckades få ett. Som vi blev av med när vi nästan bestämt oss för vad vi skulle välja. ”Jag missade en bokning, så jag kan inte ge bort bordet. Förlåt, jag kan inte ge bort bordet.” Vi var snälla och bråkade inte utan fortsatte till Grand. Där det inte fanns några lediga bord. Vi gick över gatan till John Bull. Jag tog JB-burgaren men valde bort baconet. Det verkade som att kocken då också valde bort kryddningen. Tur att jag älskar Heinz ketchup! Sällskapet valde ost- och skinktoast. Till toasten serverades en lök- och grönsaksblandning med någon form av vinägerdressing. Och –chips. OLW:s potatischips. En del av vinägerdressingen hade runnit över på chipsen och den kombinationen smakade som jag förstod det inte särskilt gott.

En flaska husets vita till det.

Över gatan igen till Grand för några koppar kaffe och en drink. Jag tog även en chokladbit. För tjugofem spänn!!!!!!!!!!!!!! Den var ungefär lika stor som biten i en Centerrulle är. Jag var ovetande om priset när jag åt den. 

Tänker att detta är något man kan göra om man till exempel har någon på besök eller som en andra- eller tredjedejt. Det bästa denna kväll tror jag var nachosen till förrätten, vinet till huvudrätten och drinken på Grand.

2018-09-04 19:12.


Kommentarer till blogginlägget


Vad fin du är!
Trevlig kväll.
2018-09-22Tack så mycket.
2018-09-22