Caroline Hammaräng

Grimsholmen 10-12/8 2018 / Helgen som blev dödsstöten för dieten

Bilresan påbörjades efter lunch den 10:e. Med stopp på Rasta på Hallandsåsen. Kaffe och tre chokladstycksaker. Det känns ju så jävla mycket bättre att kränga sådana när namnen börjar eller slutar med ”sport”.

Bodde denna gång på Brogård B & B. Vid avtagsvägen fanns en tydlig skylt, men väl framme var det svårt att veta vart man skulle ta vägen. Blev snart varse att detta är boningshuset:

Och detta är längan för gästerna:

De två dörrarna längst till höger är matsalen. Nästa dörr leder till rummen och längst ut finns en lägenhet.

Stället ligger vid Suseån.

Rummen låg två på var sida om en liten korridor med delad dusch och toalett i änden av korridoren. I badrummet fick toalettstol, ett litet tvättställ, en duschkabin och en ”normalstor” person plats.

Rummet hade dubbelsäng, garderob och en fin spegel.

Öronproppar för den som önskade:

Efter inkvartering blev det en långsam långpromenad på cirka två timmar, både i skogen och vid havet.

Hade ont på insidan av högerknäet en lång stund efteråt. 

Åt fiberfattigaste kvällsmaten; Subs med Kavli skinkost, Loka crush. Några Menthos. Kvällste i kökets enorma temuggar...

Frukosten innehöll ett otroligt bra och varierat utbud. Yoghurt, hallon- och banansmoothie, olika sorters flingor, en hemgjord granola. Olika sorters mjukt bröd och knäckebröd och flera olika sorters pålägg + ägg. Frukt och grönsaker. Kaffe, te, vatten, juice, O’boy.

På lördagen hade jag velat testa Friskis i Falkenberg men de hade inte ens öppet på lördagar under sommaren. Istället blev det kaffe och Ballerinakex hos Sofias mamma. Jag vet ingen som kan ta vara på saker i tillvaron och ta varje dag för sig som hon. Hon har en anledning så bra som någon: ”En sak har jag i alla fall lärt mig; man kan inte räkna ut någonting”. Vi satt på altanen och pratade i flera timmar. Mot slutet blev det lite kallt.

Sedan till Vallarna i Falkenberg för att träffa min ena syster och hennes familj inklusive min systerdotters sambo. Ett litet missförstånd bara -jag hade förstått det som att vi skulle äta lunch tillsammans men de hade redan ätit när de kom dit. Och i caféet på Vallarna fanns bara glass. Så det blev mjukglass med salted caramel-strössel till lunch. Och mer kaffe, för jag frös så in i helvete.

Min svåger och ena systersonen anslöt efter en stund. Denne systerson hade sprungit Prinsens minne (halvmara) i Halmstad. Han kom på sjätte plats på 01:14:10, vilket innebar att han persade med ungefär en minut.

Sen blev det minigolf och vi klarade oss nästan undan regnet. Jag kom näst sist, ett slag mindre än den som kom sist. Gjorde hole in one på en bana. Men hade väl något sämre snitt än de flesta av de övriga...

Köpte med pizza att äta i matsalen på Brogård. En påse Tuttifrutti kom också med där nånstans. Det fanns en TV-hörna i matsalen, så helt utan EM blev jag inte.

Hem efter frukost på söndagen.

Har googlat på stugor/fritidshus till salu på Grimsholmen. Det finns ett, för 1 650 000 kr. Om jag säljer min lägenhet kan jag kanske köpa det.

2018-09-04 18:54.


Kommentarer till blogginlägget