Mikael Persson

Gubbvad-ont igen och John Brobergs Minne i Tierp

Hohällabravaden 12,5 km terräng gick hyfsat även om det blev nytt personlig sämstatid. Jag kunde springa obehindrat och sedan var jag med på Tjust 2-dagars-orientering i Ankarsrum, Småland första dagarna i juli vilket gick rätt bra trots oerhörd värme.

På semesterresan i öst var jag ut på ett löppass i Viborg, Ryssland och ett pass på en myr vid en sjö i Litauen och ett pass barfota på stranden i Jurmala nära Riga. Det var det jag hann med på 2,5 veckor.

En morgon i juli tog jag en lugn löptur före frukost, det har ju knappt gått att träna löpning överhuvudtaget i denna sommarhetta, och efter 23 minuter högg det till i vaden igen så det var bara att gå hem.

Har försökt hålla igång med lite cykelpass men det finns aldrig tid till träning under semestern utan det blir bara att försöka få till nåt kortpass då och då för att hålla uppe någorlunda kondition och styrka.

Igår var jag och simmade i utomhusbassängen på Fjärran Höjderbadet för första gången i år. Det är alltid tungt på simpassen eftersom det blir så sällan. Hundringarna ligger nu på 1.48-1.52 med dolme och hela passet blev 1,8 km på en timme inklusive långa pauser.

Under sommaren har jag också simmat på Vendelbadet i Örbyhus där de har en 50-metersbassäng, likaså på Valhallabadet i Märsta men där var det bara 25 m.utomhus. Även Sollentunabadets simhall har jag varit på vid ett tillfälle. Där tog de inga kontanter (!) så dit åker jag aldrig mer.

Förra veckan cyklade jag tidernas härligaste pass med terrängcykeln! Jag följde med sambo med väninnor till Hälsingland för de skulle på syjunta så jag cyklade från Hansebodarna till Julingbodarna och ett par andra fäbodar på skogsvägar som gick rakt upp eller ner och även upp på en bergstopp vilket var 15 minuters slit i brant backe! Härligt! Fäbodområden är verkligen fantastiskt vackert och fascinerande.

Denna vecka har jag cyklat ett pass hemifrån Forsby i Gävle till Källängets fäbod där jag pratade med en kvinna och hennes gamla mor som använder stället som sommarstuga. Dit tog det 30 minuter och hem 24 och sträckan blev 19,4 km.

Provade att springa i lördags för det kändes bra i vaden men efter 30 minuter kom värken och provade igår kväll åter att se om det höll på 5 km-distansen på John Brobergs Minne i Tierp. (Det går inte att ändra i texten i efterhand här på bloggen utan att all skriven text försvinner. Ovan ska det stå att jag sprang i Oslo i lördags) På uppvärmningen kände jag ingenting men direkt efter start kom det så jag lunkade runt loppet i alla fall vilket tog 29.59 på 5,2 km. Segraren hade strax under 20 minuter och jag kom på 17:e plats av 48 st. tror jag det var. Fick tips om en massör som inte är alltför dyr, ska prova honom.

2018-08-31 09:24.


Kommentarer till blogginlägget