linda bengtsson

Skövde ultrafestival 2018 RM 24 h 17,3 mil

Det blev lite lopp i juli men inget som gått lver i en gryning och som jag hade längtat få vara uppe en hel natt och få se gryningen men att det skulle bli på en friidrottsbana i Skövde trodde jag inte.

Jag tänkte att det skulle bli bra och värmetränalite innan Sparta då det skulle bli över 30 grader på fredag och vi skulle starta kl12. 

Martin var skeptiskt och jag med men jag gjorde det ändå vi fick ju vara ute tänkte att det då skulle bli bättre dä jag nästan aldrig tidigare har blivit illamående utomhus.

Martin skjutsade dit mej och jag hade endast lite kakor, kolsyrat vatten och lite bars med mej inte det heller var bra jag hade ingen som helst plan bara va där i värme och se om jag kunde göra 80 km på 9,5 de va ju så det såg ut i Sparta för och hinna förbi Korinth.

Framepå plats Andre var det de va otippat och lite andra glada sega löpare vi skulle starta samtidigt 24 och 48 h och backyard. Hade med keps och handuk och scarf för och blötta ned och fasingen att jag tof felshorts igen .. Sneglade på buffebordet vid varvningen på den 400 m bana som vi skulle spenda 24 h på . Hittade endast bayzink och babypowder såingen vaselin det va inte bra. Kände inte  igen så många tjejer men tänkte att de ändå var bra=)=). Starten gick och det var overkligt att jag stod på banan i ett varvlopp där jag sa i Växsjö aldrig mer. Jag hade  haft ont i höger ljumske höftoch hade inte kört varken sig asfalt eller plant på hur länge som helst mest som transport till backarna.

Folk nästan kutade i början och jag höll koll på IVan det visade sig att hanhöll igen ganska mycket i början då han inte varvade mejså mycket . Andre kom och Kristian somskulle springa 48 h sprang somvinden och de flesta 48 som mest bestod annars av sega gå¨ngare som hade gjort de härmånga gånger, galningar ni  starka som få .

Värmen var närvarande men det gick bra och svalka sig och drack sportdryck o vatten men av någon konstig anledning kände jag mejkonstant törstig tog även salt i små påsar. Lite bars och kolysrat vatten. Tyckte att jag hött ganska ok fart ändåmen kände att jag inte fick i mej tillräckligt med energi. Vi fick isgalssvilket arrangörerna hade ordnat och så även Andres crew det var helt fantastiskt. 

 Martin åkte hem efter 30 min det gjorde han rätt i och timmarna gick såå sakta inte ens lite musik kom fram och jag komaldrig in i min bubbla de va för mycket folk och ingen annan stimulering. Timmarna gick ändå och det var dags och byta varv höften krånglade en del och ett tag var det somomjag knappt fick fram den i steget det typ hackade men det släppte ändå och farten gick ned. Jag hade fått byta shorts och tröja och hade öndå ont efter lite skav igen ... hittar aldrig rätt shorts

Vi fick lite middag kl18 det gick inte så bra och äta och slutligen kom lite svalka vid runt kl22 . Mennu bröjade de gå ännu saktare och så även för mina konkurrenter en tjej gick skitfort. Jag började må illa och efter en stund saktade även Andre ned Ivan däremot for förbi konstant. 

Jag gick lite men illamående fortsatte tufft var det kan det varit värmeslag energibrist saltbrist vet inte det gick inte och få bort men jag fortsatte ändå konstigt nog och hade koll på de andra tjejerna som nästan gick förbi mej.

Varvbyte igen och lite middag det gick ned lite ris saknade ostmackor . Trött fortsatt illamående och Andre började gå och till sist kastade han in handduken som många andra gjort många låg och sov bredvid banan. Han skulle till Karlstad och jag var sååå nära och följa med hem vad sysslade jag med. Men viljan och mest var jag rädd för känslan jag hade själv aldrig brutit ett löplopp tidigare jag ville inte var rädd förden känslan då skulle det ju säkert bli lättare och kliva av nästa gång.

Jag stannade och fick låna en kukon av siden om jag skulle behöva sova.Strax efter fick jag stanna och minmat kom upp fan och det sköppte ju inte efter detta heller gick nära varv nu var kl0330. Jag gick o la mej kändes konstigt men gjorde det. Vaknade och ja lite bäätre ca 45 och det kom tillbaka fan jag åt och drack miminalt kunde småjogga väldigt sakta i vad jag hade längtatt efter tidigare . Gryningen den kom ohh va härligt och det blev frukost jaa en ostmacka men sen kunde jag inte mer och kunde inte öka takten minakonkurrenter hade också tahit det lugnt men jag tittade aldrig på resultattavlan nästan. Tiden gick ändå på nåt konstigt sätt ade lagt min egen armabndklocka för länge senoch äntligen kom det lite folk 3 h löparna oc Sofia Smedman lite glädje hon är så full med energi den tösen =)=).

De startade och blev varvad och varvad i min nästan krypjogg. Så kom Martinoch svärmor och det visste jag inte gud va skönt o se dem. De var återigen varmt och de hade medsig en isglass vilket var det enda somjag kunde få i mig de sista timmarna. SÅÅ god den var i början sen blev jag på nytt illamående men jag tvingade mig i den Martin hade ju köpt den=)=).

Nu började de ta slut och 1 h löparna startade och jag var säker på att jag låg först av damerna visste dock inte hur mycket oc slutligen gick skottet kunde spurta med en annan tjej de sista 3 varven så vi kom upp i 17 mil. 

Jag var så trött så lei att nu måste de va sista gången detta illamående förstörde loppet värmen ,ingen energiplan de blev bara pannkaka. 

Nöjd ändå med resultatet även om det inte var bra alls.Nu får de va hoppas de räcker för Sparta.

Efter loppet

Det kostade betydligt meroc va med än vad jag trodde.Haft mer ont i höger höft och den har låst i sig i alalmöjliga vinklar och sätet har fått sig några smärthugg . Men vad trodde jag när asfaltslöpning har varit minimalt med i det sista. Menalt också var jag inte alls sugen på Sparta och har kännt så en del i det sista och ha morot då och ta sig igenom hur ska detta gå...

2018-08-17 11:02.


Kommentarer till blogginlägget