Ryan "Rykno" Provencher

Vidösternsimmet mitt fjärde halvmaran i simning

Lördag den 11 aug var det dags för min fjärde start på Vidösternsimmet 21+km OW tävling med start i Värnamo. Men det skulle var den femte gång jag har simmat över 2,1mil.  Förra året simmade jag och en kompis 2.1mil i Växjösjön bara för skoj.

Jag var inte den siste att anmäla sig, men jag anmälde mig väldigt sent.  Under min semester i Cypern i börjanav Juni fick jag ett mess från någon som hade en plats och han undrade om jag vill eller kände till någon som vill ta den.  Jag svara att inte jag, men jag skulle kolla runt.  Efter bara några minuter fastnade idén att ta platsen själva och frågade min fru om det var OK och sen tog jag den. Min bassäng träning och OW träning upp till då hade jag simmat 23mil med bara två veckor utan simning.  Sedan dess hela juni, juli och första vecka i aug bli det bara 4mil simning med 3 veckor helt utan simning.

Nytt för i år lagt de till en non-wetsuit klass. Det var det som lockade mig mest. Jag hade vunnit, kommit två och topp 10 och har två tider under 6 timmar.  Jag hade ingenting att bevisa till någon.  Men idén att simma utan våtdräkt och ta ett steg närmare till en kanalsim var något jag vill göra för mig själva.

Det var inte det lättaste av dagarna, men jag lyckades att ta mig i mål.

Har du lust att läsa mer om dagen kan du kolla på SwimRykno

Är ni sugen på läsa hur det gick tidigare år finns de blogg inlägg helt i funbeat

2012

2013

2014

2018-08-15 07:54.


Kommentarer till blogginlägget