En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Pålägg

Det jag velat uppnå i träningen nu är grundtekniker, kihon, bygga upp styrka, snabbhet (ha!) och kondition för min kime.  Jag vill få tillbaka den kläm jag hade på Sanchin, och Tensho . Öka balansstyrkan i höger fot.

Jag vill hitta min form igen. Något jag just nu läser på extra om handlar om bäckenbotten och de inre magmusklerna, att bli stark i bålen. Om fötterna som grundar, om att dra in naveln och upp bäckenbotten.

en gång började jag på karate och tog mig i form. En gång höll jag på med klassikern. Nu kanske det är min sista ta mig i form, och hålla den så bra det går så länge jag kan.

Jag pratade med min mor igår och jag sa att jag var så trött i kroppen efter att ha tränat i måndags, "Vad bra! sa hon " att hålla kroppen sysselsatt så länge det går.

Det jag tänker på skiljer sig när jag tränar, tränat karate är hur vissa saker väldigt mycket sysslar med att lära sig använda bålen och benen och andningen.

När jag läser om knipövningar som kopplar ihop fötterna och magen med bäckenbotten då tänker jag Sanchin. Vad Sanchin ska vara. Jag ser på klipp med höggraderade som gör kata och börjar med att lyfta bäckenbotten.

Sanchin ska vara så stark balans att man kan slå, sparka och knuffa på mig och jag håller fortfarande ihop, medan luften cirkulerar in och ut, ner i magen och ut igen.

Jag kommer inte tävla i kumite, eller ens kata, eller spöa de unga grabbarna med dessutom 10-20 kg viktfördel på mig, men jag vill bli så bra jag kan vara.

2018-12-02 09:08.


Kommentarer till blogginlägget


Jag tycker att det är så fint - och inspirerande! - hur du har hittat tillbaka till en av dina gamla favoritsporter, och övar för att bli så bra som du kan.

När det gäller bäckenbotten så brukar jag tänka som så, att det mesta är vunnet bara genom att man pratar om den, tjatar om den, och tänker på den. 😀
2018-12-02Så kul att läsa att du är tillbaka i din arena. :)
2018-12-03Så kul att du är tillbaka i din arena igen! :) Jag drömmer också ofta tillbaka till min tid som aerbociutövare och-tävlande, men har insett sen länge att spagat, splits, L-support och V-jumps inte är möjligt i min ålder så jag gör det jag kan med det jag har.
2018-12-03Lingling, har sett många karateutövare, 60 år eller äldre som kunnat ge ungtuppar lektioner det mesta, inklusive sanchin dashi. Ålder är bara en siffra. Jag tror att du kan bli så bra som du vill vara.

Så roligt att du hittat hem!
2018-12-03Tack för era kommentarer. Jag har hoppat över till en annan liknande stig, men inte samma ... Och ja jag har sett gamlingar som är "fruktansvärda", formidabla karate-kas, men de har ofta haft väldigt bra talang från början och startat i tid och inte haft 20 års uppehåll ... Men jag tar vad jag får eller kan.
Bäckenbotten är ett kapitel för sig, det är ju bukmuskeln också. Den kräver i princip ett eget inlägg :)
2018-12-05Jag tror på dig, uppehåll eller ej. :-)

Ja, bäckenbotten är ett spännande kapitel. Jag har haft anledning att filosofera över den på sistone, och insett vad mycket den betyder egentligen. Bukmusklerna tror jag de flesta tränar men bäckenbotten? Inte medvetet. Kanske det finns några kvinnor som gör det, nyförlösta eller som närmar sig övergångsåldern. Men annars? Inte en chans, den bara är där och gör sitt jobb efter bästa förmåga.

Har du hört talas om "The husband stitch" (mest amerikansk sjukvård, aldrig hört om det i Sverige) där nyförlösta kvinnors bristningar sys ihop, och sedan läggs det till lite extra "for the husband"? Nå, det är en myt att det skulle gå att tajta till nånting där nere med hjälp av suturer. Det är muskulaturen i bäckenbotten som gör skillnaden och det är därför träning kan förbättra sexlivet. En vältränad muskel gör ett bättre jobb helt enkelt och det tror jag alla iblandade har glädje av, inte minst bäckenbottenbäraren själv :-)
Detta kanske man skulle tala om för fler, så att kvinnors slipper onödiga och smärtsamma styng som inte gör någon nytta eller fyller något syfte.
2018-12-05Vet inte om jag läst just den benämningen, men snedklipp har ibland gjorts "för makens skull" inte bara för att hindra otäcka sprickor.

Och har du läst "Gudfadern"? Där beskrivs i en av bihandlingarna som inte kom med i filmerna hur man plastikopererar en kvinna som inte fött barn så att hon ska bli trång ... Obehaglig läsning faktiskt.
2018-12-18Usch vad obehagligt, jag är tacksam för att jag sluppit allt sånt!!
2018-12-18