Anna Karin D

Replik på min förra....

Hej igen!

Nej jag plockar inte bort min förra blogg, fast jag spontant i morse kände så! 

Tack snälla alla som reagerat och gett mig feedback och nya tankar. Ni är bäst!

Jag vill bara förklara mig lite, ibland är det svårt att vara tydlig nog i skrift, speciellt när det rör mina egna lite märkliga och svårbegripliga tankar. Irrfärder! Gör dom, mina tankar. Associerar och växlar spår och blandar ihop. 

SJÄLVKLART är det inte så att en ultra, även om den är "bara halv"- 45 km-och inte 94, är "inte ens". Jag menade, tro mig, inte så heller. Jag vet att jag fysiskt sett har det betydligt bättre förspänt än många i min ålder som lider av sjukdomar och rörelsehinder. Jag kan springa, jag gör det efter mina förutsättningar alldeles utmärkt, jag kan cykla, gå, hoppa....jag är stolt över det. Jag klarar mycket och jag är stolt över det. 

Men på min arbetsplats är det så här att jag är äldst, väldigt äldst till och med, det rör sig om en generation. Och jag är ensam där. Närmast i ålder är dryga 40 år. 

Det är en sak.

Jag är dessutom fysioterapeut. Nu generaliserar jag naturligtvis, men det finns oftast en anledning till att man väljer detta yrke (om man inte lin på det pga sjukt val i sjukt tillstånd som jag). Många, inte alla, fysioterapeuter idrottar själva. Det är mycket snack om fysiska prestationer osv på rasterna. Många, inte alla, är också rätt....framåt. På tårna. Kaxiga. Tuffa, pushiga. Ja, ok, extroverta. Jag generaliserar, inte alla, men många. Tro mig. 

Jag avviker kraftigt även beträffande detta. Jag är tyst. Alltid. Ni anar inte så många gånger snacket gått på dessa möten, som om jag inte funnits. Som om jag inte finns. Som om alla mina år av erfarenhet inte betyder det minsta.

Egenskapen kaxighet, på spets, i framkant osv framhålls ofta som åtråvärd i vårt yrke. Vi får höra det från vår chef: ( "Hur många förbättringsprojekt driver du?") ("Vi söker medarbetare som är hungriga"). Vi ska ligga på spets! Vårt mål är bästa fysioterapiavdelningen i Sverige! Ja, vi ska vara världsledande!!! 

Jag avviker. Jag driver ingenting. Jag är absolut inte hungrig på annat än mat. Men jag jobbar troget, i det tysta. Ingen bra egenskap. 

Inför året hade vi ett möte. Vår chef tog upp prestationer, i vår grupp. Någon skulle genomföra en Ironman. Någon ställa upp i SM i dressyr. Någon skulle köra swimrun, en annan göra en klassiker. 

Då, min idiot, berättade jag om min ultra. Bara för att visa att även jag, gammal, tyst, mätt och i bakkant, kan klara något inte alla kan. 

Hade suttit gott att ha klarat det. Hade suttit fint att komma med det nu efter semestern. Hade kanske gett mig någon form av status? Tänkte jag. Tänker jag. 

Det är det jag menar med ett inte helt sunt skäl att göra det jag bestämt mig för. Jag bör ju duga, ha någon form av yrkesmässigt/mänskligt berättigande ändå. 

Ja, så ungefär. Därav "inte ens en ultra" klarar jag....

Kram till alla

2018-08-09 12:10.


Kommentarer till blogginlägget


Världsledande. Suck.

Jag förstår vad du menar. Speciell arbetsmiljö onekligen.
2018-08-09Din chef borde gå en kurs i organisatorisk och social arbetsmiljö. Det finns en lag numera, som styr det.

Förutom det så vet du också att man inte ska jämföra sig med andra, så det säger jag inget om. Ang din ultra så säger du bara på ditt jobb att det har varit alldeles för varmt i sommar för att träna inför ett sånt lopp och jag har bara en kropp, som jag är rädd om. Prova att säga så och känn efter hur det känns. Det kommer att kännas bra och alla kommer att tycka att du är klok. För det är du. 😊
2018-08-09Tack för input! Jag KAN ju säja som det är också, att jag fick en skada på vägen....om nån undrar. Men jag tror de flesta glömt mitt lopp, förhoppningsvis även min chef! Det är bara jag som tänker på mig, typ. Naturligt.
Om min chef: tycker egentligen om henne. Hon är ambitiös och har gått många kurser. Kanske lite väl ambitiös då och då, och jag tog det här lite på snett sätt....
2018-08-10Oj, har du fått en skada? Det har jag nog missat...men då är ju saken klar, om någon undrar. :)
2018-08-10Om du gillar din chef så är det säkert som du säger, att du har tolkat in saker som egentligen inte finns? Vår hjärna är verkligen en mästare på att skapa dramatik och jobbiga scenarier. Har den inga problem eller bekymmer att lösa hittar den på egna. Som i de allra flesta fall är just hitte-på. Man ska inte tänka för mycket, sägs det, för då ger man hjärnan utrymme för egna business. Hoppas din skada blir bra snart! <3
2018-08-10Jag gillar min chef eftersom jag känner henne privat...sedan långt innan hon blev chef. Över mig. Hon, jag och ytterligare en person var rätt tajta och kunde anförtro varann i princip allt. Vi var på samma nivå! Nu är det väldigt konstigt och jag har svårt att skilja på person och vad jag tycker om hennes chefande. Vi har hursomhelst tappat bort varann helt, privat.
2018-08-10Det är jobbigt oavsett vad som sitter i huvudet eller utanför, och jag vet andra som bara jobbar på som retar sig på när fokus verkar hamna på andra saker.
Hoppas det blir bättre och att du kanske kan reda ut hur du känner, och relationen med din chef - det är inte så lätt att bli chef för vänner eller kolleger heller, jag vet någon som sa att det borde förbjudas :/
2018-08-10Det är ju ingen stor sak egentligen det där med min chef. Men vår vänskap har tagit skada, såklart, och det är synd.

Egentligen handlar det ju om att jag inte kan springa ultravasan, som jag tänkt....och surar lite över det....
😀
2018-08-10DNS gör en aldrig glad, och vänskap som slirar :( .... att det inte är lätt att bli chef för vänner och kolleger innebär väl egentligen att det inte är så lätt för de som får sin vän/kollega som chef också.
Som sagt god bättring, på träningsfronten och jobbfronten och vänfronten.

2018-08-11Tack! :-)
DNS är tråkigt, men inte katastrof.
Chefer har det inte lätt, oavsett ! Skulle aldrig klarat det jobbet.Hu....
Beträffande vänskapen - inte är vi osams! Inte alls. Det är bara att relationen blivit en chef/anställdrelation, och jag har stängt mig. Vi pratar på ytan istället. Helt ok.


2018-08-11