En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Vi känner samma sak

Sen jag var femton har jag jobbat. V A R J E sommar. Jag vet att det inte är unikt. Det är också självförvållat, ett eget val jag valt att göra, men jag kan inte sticka under stolen med att ju äldre (och kanske klokare) jag blivit desto mer krav ställer jag. När jag var 22 år och arbetade på en gruppbostad arbetade jag hela sommaren, jag tog alla pass. Dollar-tecknet var viktigast, ju mer pengar, desto roligare blev livet! Och kanske var det så då. Att det var en tid då pengar var viktigt. Men nu är andra saker viktiga. Det är inte viktigt att tjäna pengar, utan för mig är det viktigt att må bra. Både på arbetet, men framförallt på min fritid. 

Därför blir jag också förbannad när jag som vikarie ställer upp, (när jag egentligen borde få vara ledig i och med att jag pluggar, vilket är jävligt jobbigt det med), att man kunde få några rättigheter, att man kanske kunde vara lite schysst. Lite rättvis. Man kanske inte behöver få 3 delade turer VARJE helg på fyra veckor. Man kanske inte behöver få jobba varje helg under fyra veckor. Man kanske skulle känna sig till bättre mods om man fick delegering i och med att man pluggar till sjuksköterska. Eller att man fick testa på lite omläggningar i och med att man faktiskt pluggar till något relevant. Man kanske skulle bli mer motiverad om man inte behövde känna sig som en jävla slaskhink.

Jag förstår att det är svårt att få vikarier, men man också värna om dom man får. Det känns liksom som att jag inte är vatten värd, att jag bara är en vikarie. Och det är jag ju, men jag är också människa. Känner och tänker samma sak. 

Men jag är snart klar. Bara två år till, sen kanske jag slipper höra att "du är ju inte utbildad". 

2018-07-06 18:44.


Kommentarer till blogginlägget


Idag är många inte vatten värda inom vården tyvärr.
Omöjlig arbetsbörda för alla, sjuksköterskor, undersköterskor och vårdare.
Vet inte hur det är där du är men jag jobbade som timvikarie året om och såg hur en redan ansträngd arbetsplats blev ännu värre när sommaren kom. Trötthet och stress gjorde ordinarie personal otåliga och ännu mer stressade och trötta. Inget ursäktar en dåligt bemötande men kanske förklarar det?
Min handledare sa varje sommar att det är bra med sommarpersonalen för de vill jobba mycket men även de slet ut sig. Många ville inte komma tillbaka nästa år just för arbetsbördan och arbetstider så jag förstår dig!
Var rädd om dig och var inte för snäll utan värna om din rätt till att vara ledig.
2018-07-06