En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Jag tar min tablett..

Jag blev dålig, riktigt dålig för några veckor sedan. Jag fick helt enkelt ge upp tanken att jag skulle klara detta utan medicinering och gick därför till doktorn. Fick antidepressiva tabletter utskrivna med uppmaningen om söka vård omedelbart om jag fick tankar om att avsluta mitt liv. Han sa att man blir sämre ett tag innan det vänder. Det kändes ju jättebra alltihop när man som jag redan är rädd för att ta sådana här tabletter, verkligen fantastiskt..jaja..

Jag blev värre! I en vecka sprang jag omkring som en vetvilling. Jag kunde inte sitta stilla alls. Fruktansvärd ångest som sköljde över mig. Natt som dag for jag runt, städade som besatt för att hålla fast vid något konkret. Jag mådde så illa så att äta var inte aktuellt. I tre dagar sov jag kanske 7 timmar sammanlagt. Hade jag lyckats somna så vaknade jag med fruktansvärd hjärtklappning och istället för drömmar var det ett blixtrade ljus. Kroppen ryckte och höll på.

                 

Sakta började det komma en krampliknande känsla i musklerna i benen  som bara blev värre och värre. Tänkte att detta tillhör väl själva  processen och härdade ut. Jag blev inte bättre så dosen höjdes. Krampen blev värre i benen och spreds till ena armen. Det började göra ont i musklerna runt hjärtat.

Nu fick jag nog, nu fick det vara bra!

Jag är nu inne på min andra vecka utan dessa mediciner. Jag kan sova igen, äta igen. Krampen håller på att avta. Det kan ta ett tag tydligen för alla symtom att försvinna.

Jag pratade med en sjuksköterska på vårdcentralen. Hon frågade hur jag ville göra nu.. Jag sa som det var att några andra tabletter blir det inte tal om! Inte nu i alla fall, orkar inte med en sådan resa igen. Jag sa att jag kommer traggla på med motion och koständring. Då sa hon något som jag gillade skarpt och som jag nu har med mig varje dag..

Hon sa att du får se det som att träningen är din tablett som ska tas varje dag. Hitta den rätta dosen, inte för mycket inte för lite. Det kändes helt rätt i mina öron. Så det är precis vad jag gör nu. Jag tar min tablett varje dag. Det finns en cykeltablett, en simtablett eller en gymtablett att välja på och just idag tog jag en cykel. Inga jobbiga biverkningar och för mig så mycket lättare att ta.

            

Ska avslutningsvis säga att äta antidepressiva tabletter fungerade inte för mig för jag tål tydligen just inte den sorten. Min doktorn rekommenderade andra med annat innehåll framöver om jag ville det. Jag vill också säga att vi är alla olika och blir då hjälpt av olika saker i livet, man får hitta det som passar just en själv. Jag lägger ingen åsikt över dessa mediciner överlag bara ett konstaterande att de inte var bra just för mig.

Tillsist..

Vissa böcker tycks ramla ner i mitt knä när jag som bäst behöver dem. Stod och väntade att det skulle bli min tur i kön till charken när en färggrann bok i ett ställ fångade min uppmärksamhet. "Hjärnstark, hur motion och träning stärker din hjärna" av Anders Hansen. 

Har inte kommit så långt än men bara av det lilla jag läst har jag fått en bättre förståelse och motivation att "äta min tablett" varje dag och det är bra, det är väldigt bra!

Musik i mina lurar

https://www.youtube.com/watch?v=IlkBLwl4aBM

2018-06-27 11:32.


Kommentarer till blogginlägget


Önskar dig lycka till i ditt sökande efter vad som fungerar för dig. Mediciner, inklusive psykofarmaka, fungerar inte alltid som tänkt för alla. OM motion och kost fungerar bättre för dig så är det det som gäller , som sköterskan sa utan att överdosera. Sedan är ju städning också en form av motion ... Sköt om dig!

2018-06-27Vilken medicin fick du? (Frågar en som blivit ordinerad och provat ett par tre sorter. Fått hemska biverkningar av en av dem, noll effekt av en annan, tvärtomkänsla av en tredje... Min hjärna är nog lite preparatintolerant. Nu vill jag inte testa nåt mer...)
2018-06-27PS. Hög igenkänning....
Vi får ta vår medicin. Och passa oss för överdosering.....
2018-06-27Stort lycka till säger jag också. Frisk luft och motion hjälper så klart inte mot allt, men det är bra! :-) Kör (lagom) hårt. Kram.
2018-06-27Tack Lingling och Ingmari:)

Jadu Anna Karin, vilken resa.. Jag fick Escitalopram Accord som är väldigt vanlig tydligen, det var bara min reaktion som var mindre vanlig.

Jag har fortfarande en tydlig gräns vad jag orkar med som jag inte kan överskrida, det går inte på något plan om man säger så. Jag lyssnar på ett annat sätt idag, kanske för att jag blir tvingad att göra det men ändå:)

Kram till er alla, tack för ett stöd!
2018-06-27Det verkar som Escitalopram är förstahandsval nu. Och fungerar den för en behövande är det ju väldigt bra. Men den fungerar verkligen inte för alla och mot allt.
Skönt att du lyssnar och lyder det kroppen (och själen) säjer dig.
Kram!
2018-06-27