Rolf Öhlén

Ny energi

Mysig morgon. Upp klockan fem. Tillhör inte vanligheterna. Bara när det gäller jakt, fiske och arbete – mest vid julotta. Ovanligt pigg fast jag endast hann sova i 3,5 timme. Jag ville se på bra handboll. Tack, Norge. Synd att inte vi (Sverige) kunde bjuda upp bättre. Frukosten var den bästa på länge. Grahmasgröt, löskokt ägg, ett glas nypressad apelsinjuice, ett glas vatten och fruns nybakade grova bröd med ost och tomat. YUM!

Jag har fått ny energi. I dubbelbemärkelse. Har precis avnjutit ett mellanmål och har införskaffat ett nytt batteri till min pulsmätare. Passade på att besöka sopsorteringsstationen. På väg tillbaks kände jag mig nästan som en tysk U-båts kapten under andra världskriget. Mot den molniga skyn avtecknade sig en mörkbrun pelare av rök. Så måste U-båtsmatroserna under andra världskriget ha sett röken från handelsfartygen. Bortsett från att röken jag såg inte rörde på sig. Frånsett att jag befann mig i en bil på en landsväg. Om man undantar att de förmodligen inte hade några träd ivägen. Glöm bort alltihop. Det var ingen bra liknelse. Är väl förmodligen för inspirerad av boken jag läser för närvarande, ”U-båt” eller ”Das boot” som den heter i original, skriven av Lothar-Günther Buchheim.

Eftersom jag hade en bil bakom mig, tänkte jag släppa förbi den innan jag gjorde min vänstersväng in på uppfarten, men klockan var 12 och det var rena rama rusningstrafiken en bit längre fram. En bil i samma färdriktning står stilla en bit fram, en kvinna med barnvagn, en cyklist och en bil i mötande körfält. Kan inte minnas senast det var sådan trängsel på vägen här, så jag svängde in utan att släppa om bakomvarande.

Nu ska jag ut och göra i ordning fruns cykel så jag kan cykla till skjutbanan och spara på miljön. Jag ska vara funktionär, sitta i skjutgropen och köra älgen – eh, ja, en papperstavla med en siluettbild av två älgar, ungefär som en knuffodrag.
2008-08-19 12:34.


Kommentarer till blogginlägget