En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Skogsbranden på Tomtebo

Jag börjar känna en viss delaktighet i släckningsarbetet, som om det här är min alldeles egna brandpost här utanför huset. Härifrån går 800 meter brandslang rakt ut i skogen. Tack, räddningstjänsten!

Min brandpost.

2018-06-12 20:16.


Kommentarer till blogginlägget


Oj! Ja, tack, räddningstjänsten! Det är tur att vi har dem, och jag hoppas att branden inte hann ställa till med så stor ödeläggelse. Och självklart också att ingen människa blev skadad...
2018-06-12Skogsbränder är otäcka, för både människor och djur. Skönt att det finns de som hjälper!
2018-06-13Nej, inga djur (vad jag vet) eller människor blev skadade, men det är ett ganska stort område som brunnit. Ja, otäckt med skogsbränder, särskilt när det är så nära ens eget hem och räddningstjänsten börjar överväga evakuering.

Min lilla brandpost jobbar på fortfarande iaf.
2018-06-13Ja ni har vatten hoppas jag? Här blir det tydligen inte vattningsförbud, för vi går inte på grundvatten utan på Motala Ström, men det är TORRT i markerna. Hoppas de får stopp på det snart. Men det tar tid. Jag minns när det brann i Tyresö för rätt många år sedan, de kallade in Hemvärnet och folk från alla håll och kanter i 08, och sedan var det eftersläckning och övervakning långt efterpå.


2018-06-13Ja, vi har vatten, men det är väldigt torrt. Dock regnade det en stund i dag, men det lär inte göra någon större skillnad. Idag har man iaf kopplat bort slangen från brandposten här bredvid mig.
2018-06-13Vi fick en störtskur igår, åskväder med mer än 30 mm vatten på en gång, som hade svårt att rinna undan, blev översvämningar och vatteninträngning lite här och var.

2018-06-14