Caroline Hammaräng

Mötet / Hemsideirritation / Kost & Motion & Lite annat...

Mötet ägde rum för nästan en månad sedan…Det blev ”intensivt” då handläggaren är väldigt intensiv, både som person och handläggare vad det verkar. Men vi gillade honom. Jag kände mig lättad och stressad på samma gång efter mötet. Det var inte som jag befarade, det vill säga jag kommer inte att behöva vara på någon kurs eller praktikplats på heltid. I Jobb- och utvecklingsgarantin kan jag inkludera studierna (där jag fått en gratis frist då det byggs om på Vuxenutbildningen i Eslöv där man skriver tentor och man kan därför inte boka plats där förrän efter den 18:e september) och timanställningen på Friskis (lönen därifrån dras av från aktivitetsstödet). I övrigt ska jag till nästa möte som är den 21/6, ha ”sonderat” arbetsmarknaden. Målet kan vara att finna varaktigt jobb liknande det som receptionist på F&S, gärna även med inslag av kostrådgivning och/eller friskvård. Sen är det det här med ansvar. Olika typer av ansvar. Ansvaret som PT och/eller kostrådgivare är jag fortfarande livrädd för. Visst, man garanterar inga resultat utan strävar tillsammans mot ett mål, men i vissa avseenden känner jag mig själv och jag vill INTE gå omkring och ständigt fundera och ha ångest över huruvida jag gett fel övningar och/eller råd, om jag sagt fel eller gjort fel, om kunden kommer att bli arg och/eller besviken på mig osv, vilket i sin tur kommer att leda till fler och eskalerande katastroftankar. Ikväll ska jag träffa en PT som ska berätta om hur han jobbar, men oavsett, PT:ande/kostrådgivande som huvudsysselsättning kommer det aldrig att bli för mig. Som huvudsysselsättning passar receptionist mig betydligt bättre. Och jag känner att det är viktigt för mig att få jobba i en ”friskvårdsmiljö”.

Det är inte lätt det här med vad man ska bli när man blir stor…..

Jag ska i vanlig ordning aktivitetsrapportera och Arbetsförmedlingen har gjort om sin hemsida igeeeeen. Enligt dem till det bättre och smidigare. Jag vet inte om det bara är jag men jag håller inte med, jag blir bara förvirrad, sedan trött och sedan än mer förvirrad av den. Jag försöker sätta mig in i hur Linkdln fungerar, jag har väl för fan inte tid och ork att sitta med Arbetsförmedlingens konstiga förändringar på hemsidan och dessutom behöva skriva mail till min handläggare efter varje aktivitetsrapport för att det på Mina sidor antingen står att rapporten inte är skickad eller att den är ”tom”.

Jag har den senaste tiden upptäckt att jag blir väldigt förvirrad när jag inte skriver ner var sak på sin plats. I träningsdagboken, i almanackan, i veckoschemat. Jag går från en sak till en annan för att sedan upptäcka att jag inte slutförde den första saken och lägger saker på fel/konstiga ställen. Kommer jag på något som jag ska göra måste jag gå och göra det alternativt skriva upp det DIREKT, annars glömmer jag det.

Vad mer? Jag har börjat gå på diet och träna. Tog på mig ett par byxor som jag använde förra sommaren och det var inte roligt. Om detta kan man tycka olika saker, jag kommer att köra på med det (separat inlägg om kostupplägget kommer) ett tag och se vad som händer. Hittills har det faktiskt känt ganska bra och som att det är just kombinationen av kostupplägget och att jag har börjat röra på mig som ger effekt. Sen återstår att se om känsla och resultat stämmer överens Det som ställer till det är min oförmåga att stiga upp på morgonen. Dieten bygger mycket på en tidig och ganska rejäl frukost, helst efter någon form av lätt fysisk aktivitet. Det ska vara frukost – litet mellanmål – lunch. Inte frukostmellanmållunch på en och samma gång.

I trädgården har allt utom höstanemonerna blommat. Torrt som i en öken. 

Nationaldagen kommer jag att fira först i receptionen och sedan med ett benpass. Till helgen blir det nya brädor på altanen. Middag på ThaiCorner på lördag kväll. Nu ska jag försöka ta mig igenom en YouTube-föreläsning med rubriken Mineraler.

2018-06-04 15:09.


Kommentarer till blogginlägget