linda bengtsson

Soteleden terängmarathon 2018 5 maj 5h 36 min

Soteleden terrängmarathon 5 maj 2018

Ja då var det dags för nya äventyr igen. Kroppen var ganska sliten efter Alperna det var ju bara en vecka sedan. Hade haft ont i höger höft efter det illa valda skovalet icebugs hade provat springa lite gran i veckan. Loppet hade varit fullt länge och det kom jag ju på 1 månad innan start och var ganska ihärdig på facebook och skriva om det var någon som hade en stratplats till långa 44 km och till halvamaran till Martin.

Fick tag i startplats inga problem med namnbyte och vi var lediga hela helgen och det skulle blir fint en toppen helg.

På fredagen fick vi sms med våra startnr och sen även ett där det stod att vi inte fick på grund av en markägare ett helt varv utan vi fick ta två varv runt 22 km banan vilket kändes lite ltungt och trist men vi åkte ändå och hade med oss Mia i bilen.

Vi åkte ned i god till på lördag morgon till Bovallstrand med terrängskor på fötterna och shorts och tshirt. Vi blev varmt bemötta och alla som var där hälsade det var ingen konkurransstämning direkt.

De flesta hade någon form av vätskesystem med med sig jag körde utan och kände mig ganska chill vi skulle ju bara ut och njuta.

Banan skulle vara markerad och det skulle finnas vätskestationer 2 st. Mia hade sagt att det skulle vara ganska kuperat och jag hade som vanligt tagit lite väl lätt på det. Stigen var ganska smal och det var en del ganska tekniska partier och då blev det klart lite stressigt i början. Folk hade bråttom och som sagt stigen var ganska smal på en hel del ställen. Det tog ganska lång tid innan jag kom fram till första ganska efterlängtade depån och fram med den bärbara muggen ohh vatten och vätska det var nice och tom chokladbollar gud vad gott och gelehallon det var ett bord av kaliber.

Vi fortsatte vidare och nu var det tungt och mentalt jobbigt det gick saktare och jag hade ont i höften så jag tog de lugnt och släppte många av de där som rusade och kom och pratade med nån tjej där. Hon hade lite koll på vem jag var och jag hade sett henne också i Skövde.

Det var kul och tiden gick lite fortare dock sprang vi lite fel men bara en gång .

Inne på varvningen och jag åt lite blev varvad såklart av de som skulle springa halva de startade 1 h senare.

På andra varvet så gick de lite lättare mentalt tyckte jag inte att det var så tråkigt och det var ju sista varvet hade sällskap från och till med en kille och pratade såklart löpning och fram till första kontrollen gick ganska bra. Det var inte riktigt lika långt som jag kom ihåg.

Sedan gick det lättare och jag kunde springa lite det var ju ganska kuperat. Dock var jag nu lite själv och sprang fel så då lätt jag andra springa förre och visa vägen det var inte helt lätt allltid=)=). Jag sprang om en tjej men hon var stark och sprang om mej igen sådär 2 km innan mål och sen var dt raksträckan och målgången det var skönt.

Martin var i mål och Mia med .Jag kom visst totalt 5 av damerna jättekul. Sedan ene efterlängtad dusch lite macka från deras kafe ett stort plus=)=).

Jättefint litet mysigt arrangemang välarrangerat och kan varmt rekommendera det, Vi hade fantastiskt väder lite blött ibland på vissa ställen.

Ett stort puls var att det hade ett samarbete med Ramsvik Camping för ett väldigt bra pris hyra en stuga där med frukost det var en helt fanatstisk miljö vi kom till och ett hopp i havet var givet även om det var svinkallt. Sååååå salt. Västkusten är nåt speciellt.

Morgonen efter var det ett litet lunkpass runt halvön benen var lite trötta men skönt och bar lunka runt bland kossor och klippor innan en fantastiskt frulle och hemåt

totalt 44 km och tid på ca 5 h och 36 min riktigt nöjd

2018-05-29 22:00.


Kommentarer till blogginlägget