En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Antitanten filosoferar

Jag satt och läste en blogg som var fylld med "JAG VILL.., JAG SKA .. och JAG KAN..". Orden i texten levde och andades hopp och glädje. Det liksom sprakade av energi och ljus. Som att det faktiskt går att andas utan att det gör ont. Känslan var att livet går att leva och att framtiden är fylld med oändliga möjligheter. Det fanns motstånd som för oss alla men det fanns också hopp och en vilja att flytta berg..eller rättare sagt det fanns inga berg som inte gick att flyttas.

Jag tittade på henne/honom som log in i kameran, som sprang målmedvetet framåt. Himlen var blå och gräset grönt. Luftig och lätt och fyllt med liv. Glada, intensiva färger och energi.

Jag gick igenom personens blogg men var tvungen att sluta läsa. Vi tycker om det som är fint, som ger oss en go känsla, inget konstigt med det. Men jag upplever det som att det ofta blir just sådana inlägg vi skriver då andra inte är så lättuggade och bekväma. Jag har både känt mig negativ, jobbig och tråkig när jag gett mig in på andra områden än solsken och fågelkvitter. Det blir ju ungefär som att säga att hälsa bara handlar om mat och motion, jag menar att blogga kan vara så mycket större än hur fint och trevligt allt är. 

Min reaktion på personens blogg var inte vacker skriver jag nu medan jag skrattar åt mig själv. Först blev jag ledsen för mitt liv är så långt ifrån det där fluffiga, lätta och alltings möjlighet som man kan komma. Mycket är smärtsamt och gör ont, mycket  är skrämmande och känns omöjligt. Tårarna kom liksom en längtan till mitt gamla jag. Sedan kom avundsjukan med sitt fula tryne och jag började mumla och känna en enorm irritation på allt jag läste. Personens blogg var vacker, energifull och ingav glädje men jag blev arg över det gröna gräset och allt det andra.Jag svor över det lätta och färgglada och ville bara knyckla ihop det och hoppa på det. Jag sa ju att det inte var fagert:)

                   

Ja ja och bla bla, sa jag högt för mig själv medan jag klickade på nästa glada och energifyllda inlägg. Varför blir jag så arg över detta tänkte jag medan jag åter igen skrattade åt min egen reaktion. (Jag vet, jag är inte som jag ska!) Hur kan jag bli provocerad av glada färger och positivitet? 

Käck och glad, verkligen! Bedrövligt!:)

Om jag ska försöka analysera mig själv, min reaktion och kanske få mig själv att framstå i lite bättre dager än nu.. eller något:)

Jag klarar inte av att enbart läsa om det som jag vill ha och behöver när jag själv sitter fast i det jag inte vill ha och kämpar för att hålla ihop som människa..låter det vettigt? Det blir för jobbigt med glada människor som glatt hoppar runt, som säger ord som man bara vill ta och köra upp...ja ähm. Bättre dager Maria, bättre dager:) 

Jag vet inte, kanske är jag bitter över glada positiva människor för att jag själv är dålig, kan man vara det? Jag vill inget ont, jag önskar alla det bästa, även mig själv. Men vad tusan ge mig något mer än bara en massa..en massa glädje, värme, skratt, livslust och positivitet..ja det låter ju helt korkat, jag vet! Förstår ni vad jag menar ändå?

               

Jag behöver läsa om andra människor som kämpar liksom jag, att livet utmanar oss. Att få läsa om hur ni tog er ut och sprang trots att livet är tufft och svårt. Jag behöver läsa om kampen att ta sig fram trots hinder, att hitta orken, vägen. Jag behöver få läsa om mina egna tankar och känslor hos andra för att orka och tro på att det blir bättre. Att man gick till gymmet trots allt, att man tog en promenad och det var good enough, att man vill något, påbörja något och att det kan bli/vara både stönigt och svårt. Jag vill läsa om lösningar på den omöjliga knuten..

Jag tror på att hålla fanan högt även om det känns som man håller på att gå under, jag tror på att hitta det som är bra bland det dåliga. Så jag  erkänner att jag också har en positiv grundinställning..men allt är inte ok hela tiden ändå..

Jag vill se ljuset och mörkret i en salig blandning. Inte bara en sida, inte bara det bra eller det dåliga. 

Vi har ju en tendens, enligt mig, att sätta sport, motion med just det positiva! Det ska vara fräscht (men gud vad gammal jag är när jag i brist på annat tar till det dammiga ordet:) Jag vill läsa om frustration, misslyckanden, utmaningar och nederlag också utöver alla andra inlägg. Vi kan väl säga någon gång att det kändes för jävligt och att det fanimej inte var roligt någonstans:) Att det kan få vara ok här att livet sätter krokben för oss och att vi måste brottas med andra saker än bara resultat och vilka skor som är bäst. Att det tillhör själva resan!

Men vad vet jag..kanske är jag helt ute cyklar.

Små klokheter

Have i gone mad?

Im afraid so.. You are entirely bonkers! But i will tell you a secret..all the best people are! 

Musik i mina lurar (Favoriter i repris)

https://www.youtube.com/watch?v=dv7KxcUfZvM

https://www.youtube.com/watch?v=2wbw6-jx6NU

2018-05-09 09:13.


Kommentarer till blogginlägget


TACK för den bloggen, Maria!
2018-05-09Tack själv Anna Karin 😊
2018-05-09