En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

När jag tittar på tajts ...

Var inne på Stadium och skulle köpa tandskydd till Lillan. Hon började leta efter ett par styrketräningshandskar, så jag tittade på ställ med roliga färglada, ickesvarta tajts, man kan ju vilja ha något  nytt och roligt, som dessutom inte kan misstas för Sonens, eller Makens grejer ... Finns i svart-vitt och finns i regnbågspastell. Några dessutom till extrapris. Fast finns inte. Det finns flera par, men det största de har är stl 38. Snopet.

Det verkar ha funnits stl 40-44 eller något sådant, men nu finns det inte. 

Det här är väldigt konstigt, att det finns alltid flera svarta i stora storlekar kvar och det finns flera färgglada i små storlekar. Någonstans på ett centralkontor så tänker någon att de med stora storlekar vill har mer svart än de vill, och de med små storlekar vill färgglatt mer än de vill. Eller så är det en enskild inköpare i butiken?

Min snällaste förklaring är att de tittar på total statistik över hela landet och just här i Linköping så är vi  som drar stora storlekar mer förtjusta i färg än genomsnittet i landet. Fast när jag tittar på deras hemsida man också kan köpa från, ser jag också att de regnbågsmönstrade är slut i stora storlekar, inte i små. De finns i S och XS. Tror de att vi som drar 40+ inte tränar? 

Eller så tänker de att alla som drar 40 och uppåt, eller Large borde skämmas och gömma sig i svarta kläder - det är iaf tydligen vad de själva skulle göra. 

Jag har just läst ut en bok om Herman Lundborg och hans samlande av statistik och uppdelande i raser. När jag läser om korten där olika egenskaper skulle prickas för i kolumner så kommer jag på att det enda vettiga att använda dem till hade varit för de som planerar klädkollektioner, för att gissa vilka färger som kan bli populära och inköpare i olika städer.

Det finns nämligen skillnader mellan orter i pigmentering, små, men de finns. Det finns också lokalt mode som kanske är grundat i om det finns fler rödhåriga t ex, eller folk med blåaktig eller gulaktig hudton. På somliga orter köper folk en blå kavaj eller kappa, på andra en brun, förutom det numera allerstädes närvarande svarta, vissa eleganta märken går mer hem i vissa delar av landet, andra, mer bekväma, sportiga, säljer bättre på andra håll.  En del beror såklart på klimatet också. 

För försvarsmakten är/var det synnerligen nödvändigt att kunna göra en prognos på vilka storlekar på skor och kläder som kommer behövas, och är du för lång blir du inte pilot, eller får köra tanks. Passform på utrustning är ju också bra om den fungerar för de flesta. Men färg på pigmenten i hud, hår och ögon har de ingen användning för annat än möjligen för id-handlingar, 

I övrigt så är det mest fråga om ganska värdelöst vetande. Även för de som planerar eller köper kollektioner, troligen så är förra årets eller säsongens försäljning bearbetad på ett smart sätt en mycket bättre utgångspunkt.

Men jag kan inte låta bli att undra om de GÖR den bearbetningen?

2018-04-23 11:08.


Kommentarer till blogginlägget


En tjej som brukar gå på mina pass kom en dag i ett par grymt snygga tajts från Lager157! Tips!
2018-04-23Ska kolla, tack för tipset!
2018-04-24Kollade, och tänk de hade också bara xs och s kvar, iaf på nätet ....
2018-04-25xxl brukar ha färggranna tights
2018-05-27